Hvad sker der, hvis din bærbare computer bliver våd?

October 20

Hvad sker der, hvis din bærbare computer bliver våd?


Hvis din bærbare computer ved et uheld bliver våd, skal du straks afbrød strømforsyningen og lukke den ned. Prøv at undgå at få et elektrisk statisk stød; forsigtigt fjerne strømforsyningen kablet. Fjern batteriet og eventuelle eksterne enheder, som du har knyttet til den bærbare computer. Åbn din bærbare computer og vend det. Lad al den overskydende væske løbe ud af sagen. Find derefter en flad overflade, for at give din laptop til at tørre ud.

Laptop komponenter

Mange mennesker tror, ​​at når elektroniske enheder - såsom bærbare computere og mobiltelefoner - få våde, bliver de ødelagt for altid. Dette kan ikke være tilfældet, hvis printpladen på din bærbare computer bliver lidt våd. Almindeligt vand er mindre skadelig end salt vand eller væsker, der er blevet sødet med sukker eller honning. Saltvand er meget ætsende, og sødet væsker kan beskadige komponenterne på printpladen, selv om der ikke er nogen elektricitet strømmer gennem din bærbare computer. Hvis en lille mængde almindeligt vand kommer ind i din bærbare computer, kan det være fint, men lad det helt tørre ud, før du prøver at tænde den.

Fjern harddisken

Brug fnugfri bomuldsklude eller papirservietter til at tørre ud på overfladen af ​​din bærbare computer. Glem ikke at tørre ud ledningen og batteri strømforsyning, også. Hvis din bærbare computer sker for at få sjaskvåd, bør du også fjerne harddisken. Men før du begynder at tage din bærbare computer fra hinanden, foretage visse at du læser manualen, der fulgte med det at lære, hvordan man korrekt fjerne harddisken. Eller, gå online og kontrollere producentens hjemmeside for instruktioner om, hvordan du fjerner harddisken fra din bærbare computer.

Lad din bærbare computer tørre ud

Læg et håndklæde på en flad overflade og lægge den bærbare computer på hovedet oven på den. Lad din bærbare computer tørre ud i ca. 48 timer, før du prøver at tænde den igen. Sørg for, at det er helt tørt, og kontrollere, om der er nogen synlig fugt på overfladen. Så geninstallere batteriet. Sæt ledningen magten i din bærbare computer og tænde for den.

Kontakt en computer tekniker

Hvis du har problemer med at få din bærbare computer til at starte op, skal du kontakte en computer tekniker, der gør bærbare computer reparationer, for at hjælpe dig med fejlfinding af problemet. Han vil være i stand til at udføre forskellige typer af elektroniske test på din bærbare kredsløb, strømforsyning ledning og batteri, for at afgøre, om de fungerer korrekt.