Har Google Count bit.ly Links?

June 27

Har Google Count bit.ly Links?


Den webservice bitly forkorter normale længde URL'er til kompakte URL'er - som regel i formatet bit.ly/12345 eller lignende. Disse små webadresser er nyttige, når pladsen er trang, som i grænsen 140 tegn Twitter. Google tæller bitly links i en lignende måde til normale hypertekstlinks. Men dette afhænger af kilden til de bitly links.

Hvordan det virker

Bitly links arbejde ved at skabe en URL via bitly stedet (bitly.com). Denne URL så omdirigerer folk, der klikker på kort link til din kilde webadresse, uanset om det er din blog eller et andet websted. Du kan oprette en kort URL ved at indsætte den lange version i feltet på bitly hjemmesiden. Bitly tilbyder også browser værktøjslinjer for hurtigere URL afkortning. Med en registreret bitly konto, kan du spore, hvor mange mennesker klikker på et bestemt Bit.ly link.

301

Bitly bruger en form for server-side permanent omdirigering kaldet 301. Ifølge Google Webmaster Tools, anvende en 301-omdirigering er den bedste måde at omdirigere søgemaskiner til den korrekte destination. Google bevarer så nogen "link juice" for den gamle URL og bærer det igennem til den nye URL. Udtrykket "link juice" dybest set betyder alle de kvalitets links du har der peger på en webside. Ved at bruge en bitly 301-omdirigering, vil din oprindelige side stadig få søgemaskinen fordele, hvis folk linke til det.

Anchor Tekst

Selvom Google tæller bitly links, behøver disse links mangler en vigtig faktor af naturlige forbindelser: anker tekst. Anchor tekst: de ord, der anvendes i hyperlinket. Fra Googles synspunkt, disse ord indikerer hvad linket destination handler om. Dette hjælper det at rangere siden i overensstemmelse hermed. For eksempel, hvis anker teksten lyder "Miami restaurant" så chancerne er destinationen side er for en restaurant i Miami. Bitly links indeholder imidlertid ingen anker tekst. Det betyder, at de ikke kan være helt så nyttigt at Google i ranking dit websted.

Twitter

Mange Twitter-brugere vælger bitly eller andre URL-afkortning tjenester til at komprimere deres links til twitte. Grænsen 140 tegn betyder, at lange URL'er tage for meget værdifuld plads. Men alle webadresser posteret som tweets af Twitter indeholder nofollow instruktion - fortæller Google om ikke at følge dette link. Det samme gælder for Facebook links. Det betyder, at teorien Google bruger ikke disse links til at beregne din PageRank eller søgning placeringer. Men som Googles algoritmer forbliver hemmelige dette er åben for en del debat eller fremtidige forandringer.


relaterede artikler