Forskelle i Skærme og TV

April 2

Forskelle i Skærme og TV


Fjernsyn og computerskærme har konvergeret i den moderne computing og hjemmeunderholdning miljø, og som HDTV overgang er skredet, har grænserne mellem de to sløret. En masse af kyndige computerbrugere bruger HDTV som computerskærme, mens professionelle grafikere kan opleve, at der stadig er grunde til at købe en dedikeret skærm efter alle. Mens der ikke er mange forskelle mellem de to, nogle betydelige.

Tv-funktioner

Den mest åbenlyse forskel mellem en HDTV og en computerskærm er, at HDTV har et tv-tuner. Siden 2008, enhver HDTV har en ATSC tuner i det, og kan vise æteren digitalt indhold. Disse tv-funktioner kan også omfatte at være kabel klar. At få en skærm til at vise et tv-signal kræver ekstra hardware eller operativsystem; video vil blive skrumpet eller udvides til at fylde skærmen i fuld skærm. De fleste mennesker kan virkelig ikke se forskel på grund af, hvor hurtigt billedet opdateres.

Opløsning grænser

Ikke alle TV er lavet lige; mens den nuværende standard har de fleste LCD og plasma-tv, der kører på en fuld HDTV opløsning 1920 x 1280 pixels, nogle ældre modeller har kun 1366 x 768 eller 1280-by-720 resolutioner. Det er fint, når du ser HD-indhold, hvor skærmen opdaterer hurtigt. Manglen på pixels på skærmen kan være en hindring, når du beskæftiger sig med store projekter, eller store kunstværker. Til sammenligning nogle skærme har beslutninger af 2560 x 1600, hvilket er næsten fire gange så mange pixels at arbejde med.

Maksimal skærmstørrelse

Et sted, hvor fjernsyn absolut differentiere sig er på maksimal skærmstørrelse. De fleste professionelle dedikerede monitorer toppen ud ved 30 inches diagonalt fra hjørne til hjørne. Fjernsynet kan havde der gå op til 60 inches eller mere; meget større end 30 inches er svært at passe på et skrivebord; ved hjælp af en gigantisk tv som en skærm er kun praktisk, hvis du sidder en rimelig afstand.

Overvåg Aspect Nøgletal

De fleste tv er bygget til at have formatforhold af 16 af 9. 1920 pixels x 1080 pixels er et eksempel på en 16-by-9-format. Skærme er ofte bygget med 16-by-10 billedformater; dette giver en 1920-by-1200 pixel skærm til noget med HDTV opløsning. For større skærme viser HDTV indhold, vil der være sorte bjælker øverst eller nederst på skærmen.

Connection Metoder

Mens HDTV har en masse tilslutningsmuligheder, såsom VGA-in, DVI-in, HDMI-porte, Mini Display Ports, og SVG komponent-video, overvåger normalt kun har en eller to af disse muligheder, såsom HDMI og VGA-in . Dette skyldes, at en given tv sandsynligvis vil have en længere produktion køre end et sammenligneligt størrelse skærm, og vil blive hooked op til en bredere vifte af udstyr, ligesom en ældre DVR eller kabelboks. Forvent VGA-i-forbindelser skal udfases engang i det næste årti, og HDMI synes at være at erstatte DVI-in.


relaterede artikler