Hvad er en SOCKS Proxy Server?

June 22

Hvad er en SOCKS Proxy Server?


En SOCKS proxy server er en server-baseret computer eller program, der bruges til at overføre data mellem klientcomputere, der bruger et sæt af filtrering regler for øget sikkerhed. SOCKS er en forkortelse for "stik", som er forbindelsespunkter på internettet. Sokkerne internetprotokol tjener til at holde klient maskiner sikkert og anonymt til sikkerheden og for at bidrage til at fremskynde adgang rutinemæssigt adgang data, især når de anvendes i forbindelse med en firewall.

OSI-protokollen

Den SOCKS-protokollen arbejder på sessionen lag (lag 5) i OSI-modellen.

Filtrering

SOCKS proxy-filtrering er normalt opnås ved IP-adresse, forbindelsesmetode og tidligere sessioner.

versioner

De aktuelle udgaver af SOCKS er SOCKS 4 protokol, den SOCKS 4a-protokollen og SOCKS 5 protokol. Hver ny version øger tilgængelighed og tilføjer funktionalitet, men de ældre versioner er stadig i udbredt brug.

Typer af SOCKS Proxy-servere

De mest almindelige typer af SOCKS proxy-servere er caching, web proxy, indhold-filtrering og reverse proxy server. Nogle typer af proxy-servere kan sættes op for aflytning og omgå restriktioner på adgang til data.

Fælles SOCKS Software

Software bruges til at konfigurere en SOCKS proxy server omfatter SS5, WinSocks, OpenSSH, Dante, Sun Java System Web proxy, Gratis Cap og FreeProxy.


relaterede artikler