Hvad er forskellen mellem DIMM og SDRAM?

September 2

Hvad er forskellen mellem DIMM og SDRAM?


Computer hukommelse repræsenterer en af ​​de mest potentielt forvirrende komponenter i moderne pc'er. Den enorme mængde af vilkår, typer og akronymer kan være skræmmende selv for erfarne computerbrugere. For eksempel, hvad gør SDRAM og DIMM betyde, alligevel, og hvad er forskellen mellem de to?

Definition Hukommelse

Først SDRAM repræsenterer en type af random access memory (RAM) i computeren. Hukommelse er dybest set, hvor du gemmer oplysningerne midlertidigt for hurtig og nem adgang. Hvis en computer chip er kokken, at "kokke" eller behandler data og harddisken er pantry, hvor alle ingredienser er gemt, så hukommelsen er ligesom tælleren hvor kokken placerer de nødvendige ingredienser inden for rækkevidde.

SDRAM

Lad os nu finde ud af hvad SDRAM egentlig betyder. SD står for "synkron dynamisk," synkron i den forstand, at det holder den samme rytme klokcyklus som andre komponenter i en computers CPU (central processing unit), ligesom de forskellige busser og chipset selv. "Dynamisk" betyder, at oplysninger kan nemt tilføjes eller tages af hukommelsesmodulet. SDRAM er en af ​​de mest almindelige typer af RAM rundt, ifølge bogen "Opgradering & Reparation pc'er."

hukommelsesmoduler

Hukommelse kommer i det, der bedst kan beskrives som "wafers". De er tynde, aflange strimler fuld af elektronik. En sådan konfiguration blev udviklet, fordi tidlig computerhukommelse er designet som en chip der var tilsluttet højre i bundkortet, printpladen hvor de vigtigste processor er placeret. Disse chips ville have tendens til at frigøre sig selv med ændringer i temperaturen. En anden fremgangsmåde var at lodde chips direkte på bundkortet, men dette forårsagede også problemer. Udviklingen af ​​hukommelsesmoduler blev løsningen, med en lille bord, der er sat i direkte med stikket loddes på bundkortet.

SIMM og DIMM

Tidlige hukommelsesmoduler havde en enkelt række af elektriske kontakter, og dermed blev kaldt enkelt inline hukommelsesmoduler, eller SIMM. Senere moduler kom med to rækker af kontakter og blev kaldt Dual Inline hukommelsesmoduler, eller DIMM'er. En anden kortvarig type hukommelse modul var Rambus Inline Memory Module, eller RIMM. Så i virkeligheden, et DIMM beskriver dybest set den type forbindelse et hukommelsesmodul har til bundkortet, mens et begreb som SDRAM beskriver sig selv hukommelsesmodulet.

Typer af DIMM

Men begge udtryk meget relateret til hinanden med hensyn til deres funktion, fordi et hukommelsesmodul kan sende og modtage oplysninger så hurtigt som sin forbindelse tillader. For hver type SDRAM, der eksisterer, er der en anden type DIMM-forbindelse. For eksempel SDR (single data rate) SDRAM moduler har DIMM'er med 168 pins, mens hurtigere DDR (Double Data Rate) SDRAM moduler har 184 pins i sine DIMM-stikkene. Industrien standard i 2010, DDR2 og DDR3-moduler, har 240 ben.


relaterede artikler