Grundlæggende Computer Networking Tutorial

January 8

Computer netværk er den tilsyneladende enkel proces tillader mere end én computer til at kommunikere indbyrdes. Selvom dette er en meget dybdegående felt med mange forskellige protokoller for kommunikation og hardwareenheder til at lette denne meddelelse, er der en generel underliggende design til computernetværk. Det er denne generelle oversigt, at alle computerbrugere bør være bekendt med at give mulighed for enklere networking opgaver inden for deres hjem eller forretning.

Netværk Topologi

Den generelle koncept bag computernetværk er at lette kommunikationen mellem to computere over en afstand. Den mest grundlæggende præsentation af dette koncept kan observeres ved blot at tilslutte to computere sammen gennem en switch via Ethernet-kabel. I denne topologi, den computer, der sender information over netværket er værten. Værten sender denne information digitalt på tværs af Ethernet-kablet til switchen. Kontakten konstaterer derefter, hvilke af dens havne den modtagende computer, kundens, er forbundet til og videresender oplysningerne til den specifikke computer. Selv om denne proces er enkel med kun to computere, i vores moderne tidsalder er der hundredvis af milliarder af computere forbundet via det samme netværk topologi.

Netværk Hardware

Den mest grundlæggende stykke netværksudstyr er kontakten. En switch fungerer som en central hub for flere edb-systemer til at oprette forbindelse til. Kontakten intelligent dirigerer informationsnetværk til den korrekte computer som defineret af værten. Ethernet-kabel er kanalen, som sendes information mellem computere og netværksudstyr såsom kontakter. Selv om disse opgaver også kan udføres trådløst over korte afstande. Inden selve computeren skal der være et installeret netværkskort eller controller. Den netværkskortet giver en Ethernet kabler port for tilslutning til andre netværk udstyr. Dette kort koder også og afkoder netværkstrafik være både modtaget og sendt.

Trådløst netværk

For nylig er det blevet meget mere økonomisk og teknologisk rådighed til at producere trådløse netværksprotokoller. Trådløst netværk ikke kræver brug af Ethernet-kabel, men snarere det bruger radiobølger til at sende og modtage data. Trådløst netværk giver mulighed for en langt større grad af mobilitet for computerbrugere. Trådløst netværk er imidlertid ikke en komplet erstatning for Ethernet standard som sine hastigheder og afstande er meget lavere end dets kabelslået modparter.

Funktioner og Hastigheder på Netværk

Mens netværk kan tjene som en grundlæggende kommunikationsarkitektur til afsendelse og modtagelse af data over store afstande, er det på ingen måde begrænset til netop det. For eksempel på grund af de stadigt stigende hastigheder opnås ved netværksarkitekturer det er blevet muligt for ikke kun computere, men individuelle computerenheder til netværket til andre individuelle enheder. For nylig sådanne applikationer som gør printere og selv enkeltstående harddiske tilsluttes ved netværksaktiviteter kommunikation snarere end direkte kommunikation mellem computere, såsom SATA eller USB er blevet mulig.


relaterede artikler