ATX Bundkort Specifikationer

March 30

ATX Bundkort Specifikationer


Den ATX bundkort form faktor blev skabt i 1995 af Intel for at forbedre på AT formfaktor, som var blevet skabt af IBM. AT formfaktor havde aldrig været formaliseret, selvom det var blevet en de facto standard. Den ATX form faktor, men blev formaliseret og var stadig almindeligt anvendt i november 2010. Intel har forsøgt at erstatte formfaktor med en nyere model, kaldet BTX formfaktor.

Layout

Standarden ATX bundkort er 12 inches lang med 9,6 inches dyb. En standard ATX bundkort form faktor har 12 monteringshuller. Udvidelsessokler til ATX bundkort skal placeres på venstre side af brættet. Den ATX specifikation opfordrer også til strømforsyningen, der skal installeres til højre for bundkortet. Bagpanelet skal være præcis 6,25 "bred med 1,75 inches høj. De fleste andre komponenter kan placeres et vilkårligt sted, baseret på behovene for producenten af ​​bundkortet.

strømforsyning

Den ATX form faktor kræver, at strømforsyningen til bundkortet enten være en 20-pin eller en 24-pin Molex strømforsyning. Strømforsyningen skal give 12 volt spænding. Desuden skal en fire-polet strømforsyning til CPU-blæseren være placeret ved siden af ​​CPU slot.

andre overvejelser

CPU slot skal ligge i nærheden af ​​strømforsyningen på højre side af ATX kabinettet, så den kan bidrage til at holde CPU kølig. Den ATX form faktor er også blevet genskabt i "Mini ATX" formfaktor. Denne form faktor passer til en standard ATX chassis, men afskærer en del af den venstre side af bundkortet.


relaterede artikler