Forskellen mellem Rekursive og iterative Forespørgsler på DNS

July 17

Forskellen mellem Rekursive og iterative Forespørgsler på DNS


Domain Name System (DNS) er en distribueret database forbinder webadresser til den virkelige adressen på den computer hosting, hjemmeside. Webadresser kaldes domænenavne. Adressen på en hjemmeside ligner "www.asite.com." Dette er et domænenavn, men betyder intet på internettet. Webbrowseren, der har brug for at vise en side fra en anmodet domæne har første til at få webserveren Internet-adresse. Forespørgslen proces varetages af en enhed kaldet en resolver. Indstillingerne på den resolver afgøre, om forespørgslen vil være rekursive eller iterativ.

IP-adresser

Den virkelige adressen på en computer tilsluttet internettet kaldes IP-adresse. IP står for Internet Protocol. IP-adressen er en 32-bit binært tal. For at gøre en IP-adresse nemmere at se, er det brudt op i fire sektioner, og hvert nummer er konverteret til decimal notation. De fire tal adskilles derefter ved prikker, hvilket resulterer i noget, der ligner "123.34.33.101."

Domain Name Servers

Domænenavne er nemmere for offentligheden at huske, men hver computer i verden er i berøring med en IP-adresse, ikke et domænenavn. Domain Name System kort mellem disse to omhandler systemer. Databasen indeholder alle afbildninger mellem domænenavne og IP-adresser i verden er fordelt på mange computere over hele verden. Hver af disse kaldes en Domain Name Server, og hver holder kun en del af den samlede database.

DNS resolvere

Webbrowseren modtager instruktioner til at hente en webside fra en bruger i form af et domænenavn. Det kan kun få det side ved at behandle andre computere ved hjælp IP-adresser. Webbrowseren hænder opgaven med at finde IP-adressen for et domænenavn til en DNS resolver. Den resolver kan være på samme netværk, eller kan være bopæl på en Internet-udbyder system. De resolver kontakter en Domain Name Server, men server måske ikke holde den nødvendige kortlægning.

Rekursiv / Iterativ

En indstilling af resolver dikterer, hvordan det vil håndtere situationer, hvor den første server kontaktet ikke har den nødvendige oversættelse. I en rekursiv forespørgsel, vil den kontaktede DNS server kontakte andre servere på resolver vegne og derefter returnere kortlægning. I en iterativ forespørgsel, resolveren anmoder serveren til at levere kortlægningen, hvis den holder den selv. Hvis serveren ikke har den ønskede adresse, svarer med adressen på en anden server den resolver kan prøve. Den resolver kan bruge den foreslåede adresse eller kan ignorere det og arbejde selv en liste over DNS-servere, den har i en database. De gentagne forespørgsler til mange servere ved resolver er en iterativ forespørgsel.


relaterede artikler