Hvordan jeg reparere en defekt bundkort Socket?

March 7

Hvordan jeg reparere en defekt bundkort Socket?


Det er muligt at diagnosticere og reparere en defekt bundkort sokkel med nogle grundlæggende værktøjer og instruktioner. Hvis du planlægger at reparere en hel bundkort sokler, er det klogt at investere i en god PC reparation værktøjskasse og nogle lodning udstyr.

Instruktioner

Diagnostics

1 Søg gratis online bundkort diagnostik software. Når du finder en, du har tillid til, køre softwaren på dit bundkort at diagnosticere præcis hvilke socket skal repareres. En af de mest almindelige stikkontakter, der skal repareres, er stikkontakten.

2 Find strømforsyningen stikket på den computer, du har til hensigt at reparere ved hjælp bundkort skemaer. Bundkort skematiske kort er normalt tilgængelige online. Hvis du ikke kan finde skemaer for den nøjagtige maskine, du arbejder på, så prøv at finde stikket til strømforsyningen med en generel sæt bundkort skemaer.

3 Udskriv en kopi af disse anvisninger for at bruge, mens du tager maskinen fra hinanden, hvis du var i stand til at tænde for maskinen i første omgang. Bedre endnu, bruge en anden computer til at finde information om, hvordan at reparere bundkortet soklen, og gem den, mens de udfører din reparation. På et lille bord, opsætte loddekolber og andre værktøjer.

Reparere

4 Fjern skruerne fra bagsiden af ​​computeren. Som du fjerne hvert sæt af skruer, holde dem mærket og adskilt fra hinanden, med hensyn til de positioner på den computer, hvor du har fjernet dem. Brug papir og pen til at skrive ned skrue steder.

5 Træk bundkortet ud af computeren og placere den på bordet. Undersøg strømforsyningen. Det er normalt i nærheden af ​​hvor strømforsyningen til computeren kommer ind i computeren. Afhængigt af hvilken type strømforsyning stik, antallet af ben, som du har brug for at de-lodde vil variere. Mange har seks ben loddet på bundkortet, der etablerer den elektriske forbindelse fra strømforsyningen til hele maskinen.

6 Tilslut og opvarme high-power loddekolbe. I den anden hånd, få lodde sugende værktøj klar. Sæt loddekolben spids på første ben og hold den der, indtil du bemærker lodde begynder at se glasagtig og løbende. Når du ser lodde begynder at køre, skal du bruge lodde sugende værktøj til at suge så meget lodde fra pin-forbindelse som muligt. Gentag på hver enkelt lodde pin. Fjern så meget som muligt loddemetal. Du skal bruge en ren bord med meget lidt eller ingen overskydende lodde rest at lodde den nye strømforsyning pins og etablere en god forbindelse.

7 Skub den nye bundkort stikdåsen på plads på bundkortet. Brug en lille mængde af superlim i områder, hvor du ikke vil blive lodning, for at sikre du har et sikkert greb om det, og at den er snappet på plads. Anvend frisk loddetin til hver pin tilslutning område. Heat med regelmæssig loddekolbe, indtil du ser lodde begynder at flyde. Når lodde køler ned, vil du har etableret en solid elektrisk forbindelse.

8 Test den nye bundkort stikkontakten for at sikre, at du har repareret den defekte socket korrekt. Sæt bundkortet tilbage i maskinen. Sæt alle skruer i positionerne, hvorfra de blev fjernet. Ryd op.

TIPS

  • Tag din tid og bruge tålmodighed. Kig på masser af instruktioner og videoer, før du forsøger dit første bundkort socket reparation. Hvis du har manualen fejlfinding maskine, se gennem den til bundkort diagrammer og tips om stikkontakten spørgsmål.
  • Bær en sikkerheds maske, og arbejde i et godt ventileret område. Lodning ofte producerer giftige dampe.
  • Læg ikke hele maskinen sammen igen uden at teste den nye socket-forbindelse først, at sikre, at du har repareret problemet.