APE til MP4

March 4

APE til MP4


Filer i Monkey Audio-format, også kendt som APE, er designet til at lyde identisk med den lydkilde, men kan ikke spille på mange bærbare musikafspillere eller i applikationer såsom Apples iTunes. Konvertering disse filer til en standard MP4 lydformat kan koste en smule lydkvalitet, men tilbyder en kompatibilitet fordel, især når du er på farten.

Monkey Audio format

The Monkey Audio kompression format er tabsfri, hvilket betyder, at i modsætning til MP3 eller endda nogle MP4 formater, er ingen musikalsk information kasseret. Filer ved hjælp af Monkey Audio kompression bruge filendelsen ".ape." Winamp, JRiver Media Center og andre programmer understøtter APE filer, men ikke al lyd software eller enheder gør, dels fordi Monkey Audio format ikke er udgivet med en open source licens. Desuden er mere processorkraft kræves for at afkode og afspille Monkey Audio-format.

MP4-format

MP4 eller MPEG-4 del 14, er kendt som en container format og kan holde lyd, video og endda statiske billeder. Audio-only filer ved hjælp af MP4-format, også kendt som AAC-filer, normalt bruger filtypen ".m4a", og er som regel kodet med en "lossy" komprimering for mindre filstørrelser. Selvom AAC er ikke en open source-format, de fleste lydprogrammer og bærbare afspillere understøtter AAC-filer.

Konvertering fra APE

The Monkey Audio ansøgningen omfatter en mulighed for at dekomprimere enhver APE-fil, hvilket efterlader dig med en ukomprimeret WAV-fil. Du kan derefter åbne WAV-fil i de fleste lydprogrammer, der kan gemme filer i AAC-format, såsom iTunes eller Audacity 1.3 eller nyere. At konvertere APE-filen direkte til AAC, skal du bruge en converter program, f.eks xrecode, Foobar2000 eller X Lossless Decoder. Freeware programmer kan kræve en ekstra komponent downloade til at konvertere til AAC.

Alternativer til APE

Hvis du leder efter en mere bredt accepteret tabsfri kompression format, to populære alternativer er FLAC og Apple Lossless. FLAC står for Free Lossless Audio Codec, en open source format, der understøttes af en række lydprogrammer. Kunstnere som The Beatles og Nine Inch Nails omfatter albums kodet med FLAC. Apple Lossless blev skabt af Apple Inc., men er open source og understøttes på alle iPods og iPhones samt enheder fra andre producenter, herunder Windows Phone og tredjeparts Android-applikationer.