Hvordan jeg Zip & Unzip filer?

March 1

Når du ønsker at overføre en stor fil eller en gruppe af filer, komprimere dem i en enkelt zip-fil kan forenkle og fremskynde opgaven. Microsoft Windows indeholder de nødvendige redskaber til zip og unzip filer i Windows Stifinder, dens fil management software. Arbejde med zip-filer svarer til at arbejde med andre filtyper, og du kan zip og unzip med blot et par klik.

Instruktioner

Zipping filer

1 Vælg de filer, du vil zip ved at holde "Ctrl" nede, mens du klikker på dem. Hvis dine filer er i mere end ét sted, kan det være nemmere at først kopiere alle filerne til en ny mappe.

2 Højreklik på filerne eller mappen, og vælg Send til og derefter Komprimeret (Zipped) mappe i pop-up-menuen. Windows vil komprimere filerne og placer zip-fil i det åbne Windows Explorer-vindue.

3 Omdøb zip-fil, hvis det ønskes. Skriv det ønskede filnavn i navns tekstboksen, hvis det kan redigeres, eller højreklikke på filen og vælge Omdøb i genvejsmenuen.

udpakke filer

4 Dobbeltklik på zip-fil for at åbne den i Windows Stifinder.

5 Klik på "Udpak alle filer" knappen. Windows åbner Uddrag Komprimeret (Zipped) Folders dialogboksen.

6 Klik på "Gennemse" og find den mappe, som du vil filerne udtrukket.

7 Check "Vis udpakkede filer, når færdig", hvis du vil have Windows Stifinder til at åbne et nyt vindue, der viser de ukomprimerede filer efter Windows ekstrakter dem.

8 Klik på knappen "Extract".

TIPS

  • Du kan føje filer til zip mappe eller fjerne filer fra den til enhver tid.
  • Vær forsigtig, når komprimere følsomme filer, du har krypteret. Når Windows udtrækker filerne krypteringen vil gå tabt.

relaterede artikler