Hvad gør man, hvis nogen er manipulation med din computer

December 21

Tegn på, at nogen har været manipulation med din computer kan være meget subtile. Du har måske bemærket en mistænkelig program, der pludselig kører, mærkelige beskeder konstant dukker op, eller din pc kan bare ikke køre som det skal. Nogle indgreb kan ikke påvises på alle, såsom visse keylogger apps, der er designet til at køre stille og roligt i baggrunden uden din forudgående varsel. En keylogger registrerer alt, hvad du skriver og sender det videre til en anden person, at kompromittere dit privatliv og sikkerhed, så jo før du slippe af med det, jo bedre.

Sikker Din Hardware

Hvis du har mistanke om, at nogen har været manipulation med din hardware, få en sag med en lås og chassis alarm. Lås hoveddøren af ​​din computer sag, hver gang du forlader lokalet for at sikre ingen kan tænde pc'en eller tilslutte andre enheder. Tjek dit tastatur tråd til ekstra enhed. Hardware keyloggers er normalt indsat mellem tastaturet og pc'en, for at optage dine tastetryk direkte.

Kør en anti-virus og malware scanner

Kontroller, om din Windows firewall stadig er tændt. Du kan finde disse indstillinger ved hjælp af søgefeltet i Windows 8 og type "firewall". Tryk på "Indstillinger" og vælg "Windows Firewall". Sørg for, at anti-virus er ajour og gøre en fuld scanning for at søge efter skadelig software, der kunne have været installeret. Det er også tilrådeligt at installere software, der søger specifikt til malware, såsom Malwarebytes eller Spybot.

Skift dine adgangskoder

Så snart du er sikker på der ikke er nogen ondsindede enheder eller software kørende, skal du sikre, at uanset hvem hacket ind i din computer kan ikke komme ind i dine konti længere. Skift adgangskoder til din netbank facilitet, din e-mail, Facebook, Twitter og andre online konti du måtte have. ændre også adgangskoden til computerens skærmlås. Hvis din lås skærm ikke er aktiveret, tænde den.

Geninstallere operativsystemet

Desværre keyloggere og malware er designet til at være svært at opdage. Hvis du stadig ikke overbevist om, at din computer er sikker, kan du altid geninstallere operativsystemet. Sikkerhedskopiere alle dine vigtige filer, formatere harddisken og installere operativsystemet igen. På denne måde kan genstarte med en ren tavle, at sikre, at sikkerhedsforanstaltninger er på plads for at forhindre det i at ske igen.