Sådan oprettes DHCP Superscopes

March 17

I små virksomheder, netværket arkitektur har kun et par computere, så IP-adresser er lavet med en pulje af par numre. Da virksomheden vokser, IP-adresser løbe ud, hvilket skaber et problem for administratorer, der har behov for at udvide virksomhedens netværk uden at forårsage nedetid for brugerne. I stedet for at genskabe DHCP IP-interval og forårsager omkonfiguration spørgsmål, DHCP superscopes tillader administratoren at give et større spillerum for nye computere samtidig holde den oprindelige IP-adresser. Windows 2000 og 2003 servere har DHCP superscopes tilgængelige via kontrolpanelet.

Instruktioner

1 Åbn DHCP management konsol til Windows 2000 eller Windows 2003. Klik på Windows "Start" knappen, og vælg "Kontrolpanel". Fra Kontrolpanel, dobbeltklik på "DHCP".

2 Åbn superscope guiden. På listen over DHCP-servere, skal du højreklikke på den server, du vil konfigurere, og vælg "Ny Superscope."

3 Indtast et nyt superscope navn. Guiden DHCP beder om et navn og omfang. Indtast konfiguration og en IP-adresse. For eksempel, en superscope for en eksisterende 192.168.0.1 IP-interval er 192.168.0.0. Klik på "OK".

4 Indtast et barn interval. Højreklik på DHCP-serveren igen og vælg "New Scope." I undersøgelsesperioden tekstboksen, indtaste en IP-område at tildele til nye computere på netværket. For eksempel ved hjælp af en superscope af 192.168.0.0, en gyldig IP-adresse interval er 192.168.1.0 til 192.168.1.254. Tryk på "OK".

5 Definer lejemålet varighed. Guiden beder om et datointerval. Dette kan være alt fra 1 dag til flere måneder. Tryk på "OK".

TIPS

  • Definition DHCP superscopes kræver administratorrettigheder.

relaterede artikler