Sådan installeres en Tar fil

July 30

Sådan installeres en Tar fil


En tar-fil, som står for tape arkivfil, er et arkiv fil, der indeholder mange filer og mapper, meget gerne en zip-fil på en Windows-pc. Tar filer er næsten altid udelukkende anvendes i Unix miljø, fordi tar filformatet blev skrevet på Unix-platformen årtier siden. Med nogle Unix-programmer, alt, der skal gøres for at installere programmet i en tar-fil er at udvinde det i den mappe, hvor du ønsker at køre programmet. Nogle Unix kommandolinje viden er nødvendig for at gøre fuld brug af denne procedure.

Instruktioner

1 Log ind på Unix-system med dit brugernavn og password. Hvis du ikke har disse oplysninger, spørg din systemadministrator om at give dig adgang til Unix-system.

2 Når du er på Unix-system, åbne en kommandolinje vindue, hvis du er i en GUI. I mange Unix-miljøer, kan du åbne kommandolinjen vinduet ved at klikke på "Terminal" ikonet. De resterende trin vil bruge dette kommandolinjen vindue.

3 I kommandolinjen vinduet, skifte til den mappe, hvor tar-filen er placeret. Kommandoen til at typen er "cd / mappe", hvor "/ mappe" er stien og navnet på den mappe, du ønsker at gå til.

4 Hvis tar-filen vil blive installeret i en anden mappe, skal du flytte tar-filen til den mappe, hvor du vil have det til at blive installeret. Kommandoen til at typen er "mv example.tar / mappe", hvor "example.tar" er navnet på den tar-filen, mens "/ mappe" er stien til den mappe. Når filen er blevet flyttet, skal du gå til denne mappe med kommandoen "cd / mappe".

5 Installer tar-filen. Skriv "tar xvf example.tar", som udtrækker tar-filen i den mappe, du har valgt i den tidligere trin. Når dette trin er afsluttet, vil alle filer og mapper fra tar-filen installeres på det aktuelle sted.