Tekniske specifikationer for CT Scannere

January 14

Tekniske specifikationer for CT Scannere


Computertomografi, eller CT, bruger flere og lagdelte røntgenbilleder kaldet skiver til at skabe en komplet tredimensionalt billede bruges til diagnose betingelser eller sygdom og overvåge behandlinger. Forud for markedsføring af nye billeddannende indretninger, skal producenterne i overensstemmelse med den stråling, kontrol for Sundhed og Safety Act, eller RCHSA, af 1968 og det medicinske udstyr Ændringer eller MDA til Forbundsrepublikken Food, Drug, og Kosmetiske Act of 1976 og 1990. For at overholde til disse regler, har producenterne udviklet teknisk specifikation for CT-skannere i overensstemmelse med føderale kode og stråling retningslinjer.

Patient sofa eller seng

Fremstillet af kulfiber at være metalfrit, patientens senge bevæge sig vandret ved hastigheder mellem .5 og 100 mm pr sekund gennem CT åbning. Vandrette positionering afvigelser er svag, med en bevægelse på højst + - 0,25 mm. Bed bredde og længde er ikke mere end 243 ved 67,5 cm, med en vægt på 200 kg, eller omkring 440 lbs ..

Aperture

CT-scanner blænde huser røntgenrør og generator nødvendige for at producere de mange røntgenbilleder som patienten og patientens seng passere gennem scanneren gantry. Tekniske specifikationer for CT-scanner ved fremstiller indbefatter anvendelsen af ​​laser positionering lys til nøjagtig positionering patienter. Aperture åbninger varierer i størrelse fra 65,58 til 76,2 cm og har en titel vifte gennemsnit på +/- 300 cm.

Imaging

Fremstilling standarder for antallet af x-ray skiver fra en enkelt patient blænde pass spænder fra seks skiver op til mere avancerede CT-skannere på 64. Jo flere skiver foretaget af CT-scanner, jo mere detaljeret tredimensionalt billede. Ny CT-scannere tilbyder også andre billeddiagnostiske funktioner, herunder røntgenfotografering, som skaber todimensionale røntgen visning, fluoroskopi til at skabe realtid todimensionelle bevægelige billeder og kegle stråle imaging tredimensionale CT-scanninger. Scanningen tid tekniske specifikationer for CT-scannere spænder fra 0,5 sekunder til delvise scanninger til tre minutter for fuld-body scanninger.

Røntgenrør og Stråling Niveauer

Røntgenrør generere stråling til billeddannelse. Værelse temperaturer kræver en luftfugtighed på 85%, og alle producenter anbefaler temperatur kontrolrum til CT scannere til at opretholde maskinernes integritet. røntgen Gennemsnitlig rør holdbarhed er 130.000 scanninger eller en kalenderår. Under Radiation Control for sikkerhed og sundhed Act of 1968 & 1990, skal CT-enheder i overensstemmelse med de standarder for ydeevne er opstillet for ioniserende stråling Emitting Products. For at overholde disse regler, den amerikanske Food and Drug Administration under Federal Regulation 1020,31 har skitseret et sæt af x-ray sikkerhedskrav til udstyr såsom CT-skannere. Røntgenrør skal være "distance kilde-hud" væk fra patienten. Det betyder, scannere opererer over 50 kilovoltages af stråling skal give en afstand på 18 cm. Scannere opererer under kilovoltages af stråling kræver en afstand på 10 cm for sikkerhed.

Regeringen kræver også stråling grænser for emissioner fra røntgen rør, der ikke overstiger en luft kinetisk energi, der frigives pr masseenhed af 0,26 mikro grå enheder af stråling. For at forstå de små mængder af stråling en moderne CT-scanner genererer, 5,0 eller mere grå enheder af stråling ved et tidspunkt resulterer i stråling forgiftning og død inden for 14 dage. De fleste moderne CT scannere falder under disse anbefalinger, med stråling målinger så lave som 0,1 til 0,5 Microgy pr scanning.

Operator Console

Under føderal regulering kode Afsnit 21, x-ray kontrol med CT-scannere skal give en visuel indikation, når CT-scanner er i brug, og et lydsignal, når afslutning eksponering. Tekniske specifikationer for CT scanner operatør konsoller skal give operatøren strålingsdosis oplysninger såsom dosis længde og styrke sammen med ordentlig overvågningsværktøjer at sanse og underrette stråling Overskud.


relaterede artikler