Hvad betyder ordet Checksum Mean?

November 20

Hvad betyder ordet Checksum Mean?


Checksum er en computer begreb, der beskriver en handling computere bruger til at sikre dine data har ingen fejl. Kontrolsummer bruges også til at beregne, om en computer element er forskellig fra en anden for at undgå dubletter, såsom spam stillinger på fora eller flere websider med nøjagtig samme indhold. Din computer kører en checksum proces som en del af dets standard start-funktioner og kan også bruge kontrolsummer når overførsel af data på tværs af netværk.

Data som tal

Computere programmeres med binær kode, hvilket betyder, at de ser alle data som tal, uanset om det er ord, billeder, lydfiler eller tal. For at køre en checksum, vælger computeren en fil og tilføjer op alle numrene den finder i denne fil for at få summen af ​​disse numre. Den sammenligner denne sum til summen af ​​en tidligere version af den samme fil, eller en anden version af denne fil online, afhængigt af situationen. Hvis disse beløb passer, computeren kender data er som det skal være. Processen med at tjekke disse beløb mod hinanden førte til navnet "checksum."

Når Beløb Ikke Match

Hvis checksum udgør din computer beregner ved opstart eller før og efter et netværk transmission varierer mellem test- og sin tidligere eller online-version, vil computeren vise dig en fejlmeddelelse. Normalt vil der være yderligere information om den type fejl, der opstod. Beløb kan ændres ved en datafil, der er ødelagt på grund af en software fejl eller af en computervirus. Hvis checksum processen er på udkig efter duplikerede online data, der har beløb, der ikke passer er en god ting; Det betyder, at indholdet ikke er en nøjagtig kopi af eksisterende indhold.

Begrænsninger

Checksum processer bruges til at forhindre spam eller kopiere web udstationeringer kun afsløre nøjagtige kopier. Hvis selv en lille del af et indlæg eller sides data ændres, såsom et ord tilføjet eller slettet, vil kontrolsummer ikke passer, og computeren vil identificere hvert element som unik. Moderne motorer bruger en mere kompleks algoritme til at afgøre, om websider er nøjagtige dubletter, men et online nyhedsgruppe eller forum kan bruge denne metode til at begrænse uønskede dublerede poster.

Historie

Ifølge Merriam-Webster ordbog, er udtrykket "checksum" været i brug siden 1940. Selv computerteknologi af 1940'erne var primitiv sammenlignet med nutidens hardware og software, kontrolsummer er stadig bruges som en grundlæggende data sammenligning metode til at identificere unikke filer.


relaterede artikler