Typer af Internet-servere

June 20

En server er et softwareprogram, der giver en service til en klient computer. En server kan også henvise til den computer, hvor serversoftwaren kører. Der findes forskellige typer af server applikationer, der skal betjene over internettet. Disse programmer kan installeres på forskellige computere, eller du kan have en computer, der kører to eller flere server applikationer.

Web-servere

En webserver accepterer HTTP (Hypertext Transfer Protocol) anmodninger fra en klient og returnerer relevante HTML-dokument. Webserveren kortlægger den webadresse, som kunden til det specifikke dokument eller program ligger på serveren. Det er den typiske form for server, der er adgang til via en webbrowser. De mest populære webservere, i henhold til august 2009 Netcraft undersøgelsen er Apache webserver og Microsofts IIS (Internet Information Services).

Multimedia-servere

Multimedia servere er software-applikationer designet til at streame lyd og visuelle filer over internettet. Streaming servere arbejde ved konstant at levere lyd og visuelle medier på en måde, at medierne kan afspilles i realtid uden faktisk at hente filerne. Eksempler på hjemmesider ved hjælp af streaming media servere er YouTube, Pandora og Last.fm. Streaming media server applikationer omfatter IceCast2, Darwin og Windows Media Server.

Kommunikation i realtid servere

Kommunikation i realtid servere inkluderer chat servere, IRC-servere, instant messaging servere og video messaging-servere. De er designet til at gøre det muligt for brugerne at kommunikere i realtid via internettet. Chat servere tillader flere brugere at kommunikere gennem en enkelt session. IRC (Internet Relay Chat) servere er en samling af netværk, der flere brugere kan bruge til at kommunikere via IRC-netværk. Instant messaging servere er designet til at tillade to personer til at kommunikere i realtid. Video messaging servere fungerer ligesom instant messaging-servere, samtidig med at video, der skal sendes i realtid.

Mail Servers

Mail servere bruges til at modtage e-mail fra lokale brugere og sende e-mail til andre brugere over internettet. Mail servere bruger SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) eller ESMTP (udvidet SMTP) til at sende post og enten POP 3 (Post Office Protocol 3) eller IMAP (Internet Message Access Protocol) for at modtage e-mail. Mail kan downloades fra internettet ind i en e-mail-program som Outlook eller Evolution, eller det kan tilgås direkte på linje med steder såsom Gmail eller Hotmail.

FTP-servere

FTP-servere bruges til at overføre filer fra en computer til en anden over internettet. FTP-servere tillader brugergodkendelse, filoverførsel politik og aktivitet skovhugst. FTP-servere er adgang til en ftp-klient, der giver brugeren mulighed for at flytte filer mellem servercomputeren og klientcomputeren. Klienten software kan være en grafisk applikation eller mere traditionelt, en kommandolinje program. FTP-server software omfatter VSFTP, BulletProof FTP, og SurgeFTP. Alle operativsystemer har en kommandolinje FTP-klient til rådighed. Grafiske FTP klienter omfatter FileZilla og SmartFTP.


relaterede artikler