Sådan justere tekst uden at sprede ud de sidste ord

October 13

Sådan justere tekst uden at sprede ud de sidste ord


Afhængigt af det program, du bruger til at oprette dit tekstdokument, kan du opleve, at berettigede tekstjustering forårsager de sidste linjer i dine afsnit til at få strakt ud. Mange tekstbehandlingsprogrammer tegner sig for dette problem, og automatisk anvende venstre align tekst, når der er for få ord på en linje for at retfærdiggøre teksten ordentligt. Hvis det program, du bruger, er at skabe for meget plads mellem de sidste ord i et dokuments afsnit, der ting, du kan tage for at løse problemet.

Instruktioner

1 Tving en hård afkast, når du afslutter et afsnit. En hård afkast opnås ved at trykke på knappen "Enter" på tastaturet. Men hvis du vælger en "blød afkast," programmet vil ikke anerkende den linje som i slutningen af ​​et afsnit, og vil retfærdiggøre teksten. En blød tilbagevenden indebærer at trykke på "Shift + Enter". Det er primært brugt som en formatering værktøj, når du skriver dokumenter med korte linjer, såsom poesi.

For at sikre, at du tvang en hård afkast, når du skriver dokumentet, gå til slutningen af ​​stykket, og tryk på "Enter" på tastaturet. Dette vil skabe en unødvendig plads mellem afsnit, men vil løse berettigelsen problem i alle tilfælde, hvor en blød afkast blev anvendt i stedet for en hård tilbagevenden.

2 Manuelt eller automatisk orddeling ord, som er nødvendigt, for at holde karakter og ordmellemrum på et minimum. I Microsoft Word, kan brugerne automatisk orddeling dokumenter ved at ændre indstillingerne i programmet. Placeringen af ​​den automatiske orddeling indstillingen varierer afhængigt af den version af Word, du bruger. I Microsoft Word-versioner 2007 og 2010, er det konstateret, ved at klikke på Sidelayout og leder efter de indstillinger for sideopsætning. I Microsoft Word 2003, er det placeret i menuen "Funktioner" under "Sprog".

Automatisk orddeling fås også i tidligere versioner af Microsoft Word og Word Perfect. Henvisning menuen Hjælp i programmet du bruger, hvis du har brug for hjælp med enten automatisk eller manuel orddeling.

3 Juster Kompatibilitet Valg i Microsoft Word ved at klikke på "Funktioner", "Indstillinger" og "kompatibilitet." Marker feltet ud for "Gør fuldstændig begrundelse som WordPerfect 6.x til Windows" for at reducere afstanden mellem ord i en begrundet dokument. Denne mulighed henvender sig til en afgørende forskel mellem Word og Word Perfect - mens Word udvider afstanden mellem ord, når det retfærdiggør tekst, WordPerfect komprimerer det.


relaterede artikler