Sådan Setup en FTP-server i Ubuntu

July 5

Sådan Setup en FTP-server i Ubuntu


En File Transfer Protocol (FTP) server giver brugerne mulighed for at uploade og downloade filer til en server via FTP-protokollen. FTP er nyttigt, fordi det er cross platform og hurtigere end HTTP for store filer. Det giver også en langt bredere vifte af transfer-kommandoer, herunder overførsler og overførsler batch optimeret til enten ASCII eller binære filer. Ubuntu er en meget populær fordeling af styresystemet Linux. Ubuntu er tilgængelig som enten en stationær eller server distribution. Nedenstående trin giver en bedre forståelse af de to programmer.

Instruktioner

1 Åbn et terminalvindue.

2 Installer vsftpd. Vsftpd er dæmonen, eller server, at brugerne vil forbinde til. For at installere vsftpd, skriv "sudo apt-get install vsftpd." Ubuntu vil bede om dit kodeord. Følg vejledningen på skærmen for at installere serveren.

3 Rediger konfigurationen, eller conf, fil. For at gøre dette, gå til "/ etc" ved hjælp af Nautilus fil browser. Nautilus er standard fil browser på de fleste Ubuntu installationer. Find "vsftpd.conf", og dobbeltklik på filen.

4 Aktivere eller deaktivere anonym adgang. Anonym adgang giver folk mulighed for at få adgang til din server ved blot at give dig deres e-mail adresse. Hvis anonym adgang er deaktiveret, skal du oprette en konto til hver person, der ønsker at få adgang til din FTP-server.

5 Angiv placering til roden af ​​FTP filstrukturen. Denne indstilling styres af "secure_chroot_dir" i vsftpd.conf filen.

6 Genstart FTP-server ved at skrive "sudo /etc/init.d/vsftpd genstart."

7 Placer de filer, du vil dele i FTP rod.


relaterede artikler