Hvordan kan jeg flette to Excel regneark?

March 28

Hvordan kan jeg flette to Excel regneark?


Når du arbejder i Excel, kan det være frustrerende at skifte mellem flere regneark. Excel gør det nemt at kombinere data fra forskel kilder i en master regneark. Dette er kendt som sammenlægning regneark, og det er en hurtig måde at kombinere data uden besværet med at kopiere, indsætte og formatering. Disse instruktioner er til Excel 2013, men processen er den samme i tidligere versioner af programmet.

Konsolider regneark

Først åbne Excel og åbne begge filer, du ønsker at fusionere. Sørg kolonneoverskrifterne er de samme. Nu åbner et nyt regneark, som vil være destination for dine flettede data. Fra denne nye regneark, skal du klikke på fanen "Data" og klik på "Konsolider." Den Konsolider menu vil poppe op med Funktion og reference felter. For Function, vælg "Sum" (dette er for grundlæggende konsolidering, se link i indtægter for mere komplekse opgaver). Klik for at sætte markøren i feltet Reference. Vælg derefter en af ​​de Excel-regneark, du vil flette. Klik på den øverste venstre celle i regnearket, og træk for at vælge det område til at fusionere. Sørg for at vælge ekstra rækker efter de data, for at gøre plads til de data, du tilføjer. Du vil se feltet Reference befolker de oplysninger regneark (det vil se nogenlunde sådan her: "[DS Excel Book 1.xlsx] Ark1 '$ A $ 1: $ C $ 10).

I menuen Konsolider, under Brug etiketter, skal du markere "Øverste række" eller "venstre kolonne" eller begge afhængigt af hvor dine etiketter er. Klik derefter på "Tilføj" for at tilføje dette regneark til master ark. Klik for at vælge reference boksen og gentage processen ovenfor for at tilføje den anden Excel-ark. (Du kan også følge denne procedure for at tilføje mere end to regneark, bare holde tilføje de regneark, du vil flette.)

Hvis du ønsker ændringer i de enkelte ark til automatisk at opdatere i master regnearket, skal du klikke på feltet ud for "Opret links til kildedata." Klik på "OK". Alle dine data vil blive vist i det store regneark.

Almindelige problemer

Hvis du har prøvet den ovenfor beskrevne metode til at flette data, og det virkede ikke, kigge efter disse almindelige problemer. Er der tomme celler eller rækker i dine data? Dette kan forvirre Excel. Slet dem, og prøv igen.

Har begge sæt data begynder i øverste venstre hjørne af deres regneark? Hvis du vælger at inkludere både "Top Row" og "venstre kolonne" etiketter, kan fletningen ikke skelne mellem de to for celle A1. For eksempel, hvis A1 header siger Datoer og kolonne A indeholder forskellige datoer, ved at vælge at bruge alle etiketter i fletningen (du ville gøre dette ved at vælge både "Top Row" og "venstre kolonne" etiketter i menuen Konsolider), Excel vil kun vise en liste over datoer og ikke overskriften. Hvis du vælger kun at inkludere de "Top Row" etiketter, vil Excel ignorere listen over datoer i kolonne A og omfatter kun A1 header. Enten skrive manuelt denne overskrift i master regneark eller manipulere de originale regneark, så A1 cellen er tomt.


relaterede artikler