Hvad er forskellen mellem Sub Procedurer & Funktion Procedurer?

March 5

Hvad er forskellen mellem Sub Procedurer & Funktion Procedurer?


De fleste programmeringssprog give nogle mulighed for at skabe sub procedurer, som udfører en række gentagne handlinger og kan returnere et resultat. Nogle sprog skelne mellem sub procedurer og funktion procedurer, hvor sidstnævnte er den procedure type, der returnerer et resultat. Kendskab til forskellen mellem de to typer af procedurer vil hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning om hvilken der skal bruges. Microsofts Visual Basic er et fremragende redskab til at illustrere konceptet.

Procedurer

Hvis du skriver den samme kode mere end en gang, er det sandsynligt, at dit program ville drage fordel af en procedure, i stedet for at duplikere kode i flere steder. Den duplikerede kode kan give problemer i vedligeholdelsesfasen, samt gøre dit program større end det behøver at være. Du kan sætte koden ind i en procedure, og kalder det fra flere steder i dit program. Du kan gøre din procedure endnu mere fleksibelt ved at give det mulighed for at acceptere parametre.

Funktion Procedurer

procedurer Funktion er designet til at blive kaldt via en erklæring, og de vender tilbage et resultat til erklæringen. For eksempel, hvis du ønsker din karakter beregningsprogram til at bestemme et brev kvalitet baseret på en procentdel score, kan du skrive en funktion til at gøre den beslutsomhed og returnere brevet klasse. Den kaldende sætning ville svare til dette:

LetterGrade = CalcLetter(PercentageGrade)

Sub Procedurer

I modsætning funktion procedurer, behøver sub procedurer ikke returnere et resultat, men de udfører handlinger og kan acceptere parametre. Denne type procedure er et godt redskab til at udføre generelle foranstaltninger formål, såsom fil input / output, trykning og input validering. En anvendelse for en sub procedure er at tillade flere brugerhandlinger at gå til den samme kode. For eksempel kan du have en knap og et menupunkt, der skal udføre de samme handlinger, og i stedet for at kopiere koden, kunne du have begge begivenheder bare ringe til din sub procedure.

Parametre

Parametre er værdier, som du videre til en procedure for begge typer, der enten fortæller proceduren hvad de skal gøre eller give en værdi for den til at handle på. Du passerer typisk parametre i parentes på erklæringen, der kalder proceduren. Det vigtige ting at huske her er, at parametrene skal bestås i præcis den rækkefølge, at proceduren forventer, eller uforudsigelige resultater vil forekomme. Et eksempel på en procedure call med en parameter kan se sådan ud:

Call PrintGrade(LetterGrade)

Den sub procedure forventer et brev kvalitet og udskriver det i henhold den programmerede trykning format.


relaterede artikler