Sådan Monitor Local Network IP-adresse Trafik

May 31

Sådan Monitor Local Network IP-adresse Trafik


Overvågning af din netværkstrafik er en god måde at lære en masse om de data, der bevæger sig gennem din lokale forbindelse. Wireshark er et gratis og open-source værktøj, der lader systemadministratorer overvåger hver pakke af data, som passerer over deres forbindelse.

Instruktioner

Overvågning Local Network trafik med Wireshark

1 Download og installer Wireshark til dit operativsystem. Hvis du kører Microsoft Windows eller Mac OS X skal du gå til Wireshark hjemmeside og hente installationsfilerne, der omfatter de nødvendige drivere og hjælpeprogrammer til disse operativsystemer. På de fleste Linux-distributioner kan du installere Wireshark fra en pakkehåndtering som Ubuntus Synaptic.

2 Åbn Wireshark efter du har installeret alt nødvendigt. Hvis du bruger en Linux-maskine skal du måske tilføje dit brugernavn til Wireshark gruppen enten ved at bruge usermod kommando fra terminalen eller fra en GUI dialog i din desktop systemindstillinger.

3 Klik på "Capture" og derefter "Indstillinger" for at komme i gang. Fra denne dialog vil du ønsker at vælge din fange grænseflade uanset om det er dit trådløse kort eller din kablede Ethernet-forbindelse. De fleste af standardindstillingerne er fint, indtil du er klar til at eksperimentere med de mere robuste funktioner i Wireshark.

4 Klik på "Capture Filter" knappen for at tage et kig på de forskellige filtre, du kan anvende på dine optagne data. Herfra kan du konfigurere dialogen til kun at vise pakker, hvor din IP-adresse er vært eller til kun at vise bestemte aktiviteter og protokoller såsom web browsing eller instant messaging. Dette vil hjælpe dig med at indsnævre store bidder af data på travle netværk.

5 Luk dialogen Capture Filter, når du er færdig anvender nogen af ​​dine foretrukne filtre, og klik på knappen "Start" i nederste højre hjørne af vinduet Indstillinger. De viste i hovedrammen data opdateres i realtid, og du kan klikke på den enkelte pakke at få vist indholdet i rammen nedenfor.

TIPS

  • For at se netværkstrafik andet, end hvad der passerer mellem din lokale maskine og internettet vil du enten skal bruge Wireshark på en computer, al netværkstrafik passerer igennem, eller ARP Forgiftning at narre dit netværks switch til at sende dig alles pakker.
  • Brug kun Wireshark og andre netværk overvågningsværktøjer på en netværksforbindelse, du er lovligt lov til at bruge.

relaterede artikler