Hvordan jeg Partition harddiske i Ubuntu?

July 20

Partitionering en harddisk i Ubuntu er ikke så svært, som det måske ser ud. Tidligere versioner af Linux kræves en række tekstbaserede programmer til at partitionere og formatere en harddisk. Den Ubuntu software repository indeholder et program kaldet GParted til at gøre Diskhåndtering meget lettere. GParted kan du oprette, slette, formatere og ændre størrelsen på partitioner på en harddisk. Det omfatter støtte til almindelige Linux formater såsom ext2 til 4, JFS og ReiserFS, og det understøtter også Windows-kompatible FAT16 / 32 og NTFS filsystemer.

Instruktioner

1 Klik på menuen "Programmer" i øverste venstre hjørne af skærmen, flytte til "Tilbehør", og klik på "Terminal" for at åbne en Terminal vindue. Type "sudo apt-get install gparted" og tryk på "Enter". Skriv din bruger adgangskode for at fortsætte.

2 Vent apt-get for at afslutte installation og konfiguration GParted fra Ubuntu software repositories. Klik på menuen "System" øverst på skærmen, flytte til "Administration" og klik "GParted Partition Editor." Skriv din bruger adgangskode for at fortsætte.

3 Klik på knappen i øverste højre hjørne for at vælge harddisken, som du ønsker at arbejde. Diskene er mærket "/ dev / sdX," hvor "X" er et bogstav identificerer drevet. For eksempel det første drev på dit system er "/ dev / sda", den anden er "/ dev / sdb" og så videre.

4 Klik på en "ikke-allokeret" blok af plads i diagrammet mod toppen af ​​vinduet. Klik på "Ny" i øverste venstre hjørne af skærmen for at oprette en ny partition. Indtast en størrelse i "Ny Size" feltet.

5 Klik på "Opret som" for at vælge en primær eller udvidet partition. Hver harddisk kan have tre primære partitioner og én udvidet partition. Den udvidede partition til gengæld huser en række logiske partitioner. Hvis dette er en ny disk, skal du blot vælge "Primær partition."

6 Klik på menuen "filsystem" og vælg den fil system, du vil bruge. Den mest kompatible valg for Linux er "ext3" eller "EXT4" system. Hvis du opretter partitionen til at dele data med Windows, formatere drevet ved hjælp FAT32 eller NTFS. Klik på "Tilføj", når du er færdig med at vælge indstillinger.

TIPS

  • GParted kan ændre størrelsen på en partition, hvis du har brug for at frigøre plads på harddisken. Klik på den partition du vil ændre størrelsen på diagrammet øverst på skærmen, og klik derefter på "Afmontér" valgmulighed. Klik på "Resize / Move" mulighed for at åbne et nyt vindue, der giver mulighed for at ændre størrelsen på partitionen.

relaterede artikler