Hvorfor har min computer Fan holde kørende?

March 20

Hvorfor har min computer Fan holde kørende?


Din computer fans vil generelt regulere sig selv, men hvis de kører ved høje hastigheder konsekvent eller selv når computeren er slukket, skal du udføre fejlfinding eller justere dine indstillinger for at sikre din computer fungerer korrekt. Høje temperaturer kan forårsage dine fans til at løbe hurtigere for at kompensere, men du kan også opleve en aflyttet proces optage din CPU eller residuale afgifter på din hardware.

Computer Running Hot

Hvis dine fans kører hele tiden, selv når din er computer tomgang eller udføre simple opgaver, kan din computer være overophedet. Dette kan nogle gange være forårsaget af støv tilstopning computerens case ventilationskanaler, forhindrer luftcirkulation og holde varm luft inde. Brug en dåse komprimeret luft til periodisk rense ventilationskanaler og sørg kølig luft kan komme ind og varm luft kan undslippe. Hvis det er muligt, tage ud sidepanelet på din computer tårn til at hjælpe dig med at få på flere af støv. Kontroller, at computeren er i drift i et køligt rum, og at der ikke er forhindringer på nogen sider, der kan forhindre kold luft i at nå din computer.

Overclocking

Mens overclocking din computer kan give ekstra strøm, det betyder også din computer vil generere mere varme. Dette kan sætte computeren i fare for skader, hvis det konsekvent kører for varmt. Hvis overclocking din computer får den til at overophede, fortryde processen ved at nulstille din hardware parametre tilbage til standard. For eksempel, hvis du overclocket din CPU, kan du ofte nulstille den ved at gå ind i computerens BIOS og genoprette BIOS til fabriksindstillingerne.

Heavy Processor Brug

Jo mere processorkraft computeren bruger, jo mere varme det genererer. Hvis du udfører processor-intensive opgaver, som at spille spil med høje grafikindstillinger eller kører en række programmer på én gang, vil din computer fik varmere, og dine fans vil køre hurtigere for at kompensere. Hvis du ikke har mange programmer åbne, men dine fans kører stadig varm, åben Task Manager til at se, hvilke processer der kører i øjeblikket; det er en mulighed, at en aflyttet proces kan tage op en høj procentdel af din CPU. Afslut eventuelle processer du ikke længere vil køre, men pas på ikke at ende vigtige system processer.

Resterende Circuit Board Charge

Hvis dine fans kører selv efter du har slukket computeren, kan problemet være forårsaget af en resterende spænding der er tilbage på dit bundkort. Du kan udføre fejlfinding dette vil du nødt til at udføre en kold boot. Sluk computeren helt, så tag alt - inklusive strømkablet - fra tårnet. Hvis du arbejder med en bærbar computer, tage strømkablet og fjerne batteriet. Tryk på og hold den nede i 30 sekunder, og sæt alt tilbage i og starte computeren normalt.

Fan-indstillinger

Mange af dine fans styres af indstillinger tilgængelige i din BIOS. Hvad du ser, når du åbner din BIOS vil variere computermodellen, så du kan have til at søge lidt. Du vil ikke være i stand til at styre alle dine fans; sag fans, for eksempel konsekvent køre med samme hastighed. Selvom du måske ikke være i stand til at redigere præcise hastigheder, kan du sænke minimum og maksimum fan hastigheder. Sænkning din mindste hastigheder kan hjælpe, hvis dine fans kører for hurtigt på en regelmæssig basis, da de ikke kan indstilles til at gå nogen lavere.


relaterede artikler