Den bedste praksis for Software Vedligeholdelse

January 23

Den bedste praksis for Software Vedligeholdelse


Software vedligeholdelse indebærer forbedring ansøgninger om overholdelse af lovkrav og tilpasse en database til at arbejde med mere end én type operativsystem eller at tillade tilførsel til at arbejde i et netværksmiljø. Bedste praksis for software vedligeholdelse omfatter en vurdering af den nuværende situation, indsamle input fra slutbrugerne, forbliver fleksibel og definere kvalitetskontrol standarder.

Vurdering situation

Jo mere forberedt en informationsteknologi afdeling er ved vurderingen af ​​den nuværende situation, jo lettere vil det være at bestemme stien software vedligeholdelse vil tage. For det første skal it-afdelingen definere en virksomheds problemer og behov, at undersøge, hvad den aktuelle softwareprogram gør kontra hvad det skal gøre, men gør det ikke. Denne fase omfatter, at omkostningsoverslag, skaber potentielle tidslinjer og undersøge alle de nuværende softwareprogram dokumentation, herunder en kopi af kildekoden. IT-afdelingen vil afgøre, om ansøgningen bare nødt til at have visse dele af koden opdateret, hvis det er nødvendigt at reorganisere og redesign de nuværende databaser, eller hvis svaret er helt at nedbryde ansøgningen og starte forfra med re-engineering det.

Slutbrugere

It-afdelingen bør få detaljeret feedback fra de mennesker, der bruger de programmer på en dag-til-dag basis. Disse slutbrugere vil være i stand til at kommunikere præcist, hvad programmet skal gøre for at være mere effektive, sikrere og mere effektiv. Som en del af bedste praksis, bør it-afdelingen opsummere feedback fra slutbrugerne til en en til to siders dokument, som derefter kan formidles til slutbrugeren personale gennem e-mails eller via et selskab intranet. IT-afdelingen vil holde slutbrugere underrettet om udviklingen opdatering. Dette medvirker til at sætte mere realistiske forventninger fra slutbrugerens personale.

Fleksibilitet

Ideelt set vil alt arbejde ifølge de foreløbige planlægning, når it-afdelingen vurderer den aktuelle situation. Men det er vigtigt at forblive fuldstændig fleksibel og har den tankegang, at foreløbige planer og skøn kan og vil ændre over hele linjen i vedligeholdelsesfasen processen. Uventede ting som personale sygdom, budgetbegrænsninger, politiske ændringer og flere kan påvirke tidslinjer og endelige omkostninger. Som forberedelse til disse "hikke", en IT-afdeling skal danne en eller flere beredskabsplaner for at holde vedligeholdelse processer forløber.

Kvalitetssikring

Kvalitetssikring oplysninger bør besluttes, før den egentlige vedligeholdelse begynder. Bestem benchmarks og hvordan målene vil blive testet. Det er en god ide at spore vedligeholdelsesplan for effektivitet og revidere det i overensstemmelse hermed, altid ser frem til færdiggørelsen dato. Denne fase omfatter bestemme, hvad der skal dokumenteres i hele vedligeholdelse processen, hvordan den nye dokumentation vil integrere med de gamle, og hvordan programmet kan opretholdes i fremtiden. En bedste praksis er at indse, at udtømmende test er aldrig muligt. Kun slutbruger interaktion vil finde fejl og problemer, der ellers ikke ville blive opdaget.


relaterede artikler