Input & Output Devices for personlige computere

March 31

Input & Output Devices for personlige computere


Computere giver kraftige beregningsmæssige evner ved hånden, men denne regnekraft betyder intet, hvis du ikke kan interagere med det. For at tillade større funktionalitet af programmer og data, computere kræver forskellige input og output-enheder for at maksimere brugervenligheden. Input-enheder giver brugeren mulighed for at sætte data og oplysninger i computerens hukommelse og harddisk, mens output-enheder viser, at information til brugeren.

Tastatur, mus og skærm

De tre enheder er afgørende for enhver computer-system er det tastatur, mus og skærm. Tastaturet og musen give mulighed for at vælge programmer og indtastning oplysninger, så som tekst og numeriske data. Skærmen viser disse handlinger på dens skærm, og giver brugeren mulighed for let manipulation og bevægelse mellem muligheder. Spillere bruger ofte en specialiseret udgave af tastatur og mus, eller et joystick programmerbar for gentagne bevægelser og hyppige aktioner.

Scanner og printer

En scanner konverterer en hård kopi af en fil eller et foto til digital information, som den derefter sender til computerens harddisk. Når den er gemt på harddisken, disse oplysninger er tilgængelige for gennemgang på skærmen, og kan manipuleres eller forbedret med redigering programmer. En printer gør det modsatte af en scanner, og udskriver en papirkopi af digitale computerdata og filer.

Mikrofon og højttalere

Mikrofoner tillader optagelse af lyde, musik og andre lydspor. Fås som separate enheder eller indbygget i headsets til gamere, mikrofoner forbindelse til computerens lydkort. Højttalere afspille lydfiler, såsom musik, podcasts og video-lydspor. Nogle computere har hovedtelefonstik så godt, for at lytte til lydspor privat.

Input / Output Devices

I nogle tilfælde behøver en computer enhed ikke være den ene eller den anden - nogle enheder tilbyder både input og output kapaciteter. CD eller DVD-drev giver mulighed for at læse og skrive information på en separat medie til deling, sikkerhedskopiering og kopiering. Interne harddiske og ultra-bærbare hoppe drev giver de samme læse og skrive indstillinger, men uden behov for yderligere, separate diske.