Beslutning om en Skærmstørrelse: veje dine muligheder

February 4

Beslutning om en Skærmstørrelse: veje dine muligheder


Skærmen er det primære fokus på en computer. Udskiftning af arrays af blinkende statuslamper på tidlige computere, skærme nu give en rig multimedia oplevelse, men navnet har udholdt. En Forskningsråd Excellence undersøgelse viste, at amerikanske voksne tilbringer i gennemsnit 8 1/2 timer ser på skærme, mens den i et videnskabeligt udført telefon meningsmåling fra Poll Position, 64 procent af de adspurgte sagde, at de tilbragte fire til mere end 10 timer om dagen ser på en skærm. Ifølge en Educational Testing Service forskningsrapport 2001 om virkningerne af skærmstørrelse og opløsning på testresultater, flere undersøgelser fandt også, at større, højere opløsning skærme positivt påvirket bruger ydeevne, især på læsning. Skærmen du køber, bør passende størrelse til dine daglige opgaver, men du ikke ønsker at bruge mere end du har til. Større skærme er typisk dyrere end mindre skærme med de samme funktioner, men størrelsen er kun én faktor monitor pris. Ledige indgangsporte, panel typen og ekstramateriale såsom webcam og højttalere kan alle bringe prisen op.

Primære Skærme

For displayet, du bruger hver dag, overveje de opgaver, du oftest udfører på din computer. Hvis denne skærm er for en familie underholdning computer, så gå efter de skærme mellem 24 og 30 inches, såsom Samsung Class 300 på 27 inches. På denne størrelse, kan alle sidde længere væk fra skærmen uden at miste display kvalitet. Nyere skærme designet til underholdning er mere tilbøjelige til at støtte multi-touch, forberede dig til touch-desktop apps og operativsystemer, som Windows 8. Hvis du er en digital kunstner eller fotograf, du vil have en skærm som NEC MultiSync PA241W , størrelse på 24 inches, så du kan se naturlig størrelse wide-gamut farvebilleder, mens du stadig sidder tæt nok til at arbejde ved et skrivebord. Prøv en skærm omkring 20 til 22 inches, såsom business-orienterede Lenovo ThinkVision L2250P, til hyppig dokument redigering. En større skærm normalt koster mere, men understøtter flere slags input og ofte byder på let-til-adgang USB-porte.

Aspect Ratio

4: 3-forhold på Asus VB195T er tættest på Letter størrelse, hvilket gør visualisering dokumenter til print enklere end på en bredere skærm. For tung dokument redigering, overveje en drejelig skærm. Du kan rotere dem under arbejdet, så de er højere end de er brede. HP DS245V, med et forhold på 16-til-10, er tættest på Legal papirformat. En 16:10 forholdet skærm har den højeste pixel tæller, også et plus for kunstnere. For multimedie visning og spil, en widescreen skærmformat på 16: 9, samme format som HDTV, eliminerer sorte bjælker eller forvrænget billede. Dette billedformat er den mest almindelige solgte. Hvis du ofte holde to vinduer åbne side om side på skærmen, så kan du holde dem i en rimelig størrelse og interagere med dem begge på en widescreen skærm.

forbindelsestyper

En PC forbindes til skærm via DisplayPort, HDMI eller DVI. HDMI-only skærme kan komme med en adapter til DVI. For at oprette forbindelse til en spillekonsol eller set-top boks, du har brug for en HDMI-indgangsporten på din skærm. Større modeller kan understøtte flere porte og giver dig mulighed for at skifte mellem dem, nyttig til at forbinde flere enheder. Nogle skærme kommer med komposit eller komponent indgange til tilslutning af legacy-hjemmebiografsystem udstyr.

Sekundære skærme

Hvis du får en ekstra skærm til at udvide dit skrivebord størrelse eller give to eksemplarer skærm visning, får en med samme opløsning, billedformat og størrelse som din primære skærm for at sikre den mest konsekvente oplevelse. Hvis alt hvad du ønsker den sekundære skærm til er at holde dine chatbeskeder, e-mail eller program værktøjer på en separat skærm, kan du nøjes med en mindre størrelse og uden widescreen.

Overvejelser for Laptops

Laptop skærmstørrelse påvirker både batterilevetid og bærbarhed. Jo større skærmen, jo større laptop ramme, hvilket øger vægten af ​​computeren. For en bærbar computer, en lille skærm er 13 inches og en stor skærm er omkring 18 inches. De større skærme kan også være svært at holde eller brug i mindre rum, såsom tog eller fly - en bekymring, hvis du rejser ofte. Sammenligning af 14 tommer Dell XPS 14z med Dell XPS 15z på 15 inches, den ekstra tomme af skærmen får du 1.18 pounds og 1,6 inches af bredde. Større skærme har brug for mere strøm for at fungere også, så for at maksimere batteriets levetid, bør du minimere din skærmstørrelse.


relaterede artikler