Definition af CPU Cooling Fan

October 26

Definition af CPU Cooling Fan


Komponenterne inde i en computer sag, især integrerede kredsløb eller chips, genererer varme som et biprodukt. En ophobning af varme kan være ødelæggende for integrerede kredsløb, der normalt har en lang levetid. Af denne grund er en kombination af ventilatorer og varme dræn anvendes til at fjerne overskydende varme fra en computer.

Dedikerede CPU Fans Adresse Overophedning

Mens en typisk stationær computer tilfælde indeholder et stort fan at fjerne varme, der opbygges inde i kabinettet fra forskellige komponenter, er CPU ventilatorer monteret direkte oven på computerens centrale behandlingsenhed med det ene formål for afgivelse af varme på, at en enkelt chip. Dette skyldes, at CPU kan blive meget opvarmet i forhold til mængden af ​​arbejde den gør.

Køleelement

I de tidligere dage af computing, blev den centrale chip normalt kølet blot ved at montere en køleplade på det. En køleplade er et metal (normalt aluminium) blokerer med mange finner at fortrænge varme fra CPU'en, svarende til begrebet en bil radiator. Som computerchip teknologien avancerede, og CPU'er blev mere kraftfulde, blev fans monteret på køleplader til ekstra varmeafledning.

Overclocking

En teknik, der kaldes "overclocking" kører CPU'er på hurtigere hastigheder end normalt. Når overclocking bruges, kan standard CPU-fans ikke være tilstrækkeligt til at fjerne varme. Der er særlige højtydende CPU fans til rådighed til brug i disse situationer.

Termisk kontrol

CPU fans måske være termisk styret. Når CPU'ens varme når en bestemt temperatur, kan ventilatoren automatisk tændt (og fra).

One Size passer ikke alle

Der findes forskellige typer af CPU chips, og CPU-fans er designet til brug med specifikke chips. fan specifikationer CPU omfatter en parameter kaldet "socket type." Ventilatoren skal matche det rigtige stik type.

Noise Factor

De fleste computer case fans er forholdsvis roligt. Dog kan CPU-fans være ekstremt støjende, selv til det punkt at være en distraktion eller gør det svært at høre nogen, der har en dårlig forbindelse på telefonen. Nogle producenter gør CPU fans, der er annonceret som værende mere støjsvag end andre.