Sådan foretages fejlfinding en computer, der ikke Start

June 21

Sådan foretages fejlfinding en computer, der ikke Start


En computer, der ikke vil starte kan være både skræmmende og oprørende, især hvis du er på en deadline eller du har ikke været sikkerhedskopiere alle dine data (ligesom vi alle har en tendens til at gøre). Gå ikke i panik, selvom-problemet ofte har en simpel løsning.

Instruktioner

1 Hvis din computer ikke noget overhovedet, når du forsøger at starte den, skal du først kontrollere, at strømkablet er sat korrekt i på bagsiden af ​​computeren, samt til en fungerende stikkontakt. Det er forbløffende, hvor ofte dette er tilfældet.

2 Hvis du starter fra en knap på tastaturet, skal du sørge for, at tastaturet er tilsluttet computeren.

3 Hvis computeren er tilsluttet en overspændingsbeskyttelse, se om overspændingsbeskytteren har en reset switch, som du kan skubbe. (Hvis det ikke har en reset switch og problemet er med overspændingsbeskytter, vil det være nødvendigt at udskifte.) Prøv at tilslutte en lampe eller en anden enhed i en af ​​den kraftige stigning protector er forretninger for at sikre, at den fungerer.

4 Hvis du kan høre computerens blæser eller harddisk, eller hvis du kan se indikatorlys på hovedenheden, men skærmen forbliver mørkt, skal du sørge for, at skærmen er sluttet til en strømkilde, at den er tændt, og at det er korrekt tilsluttet til computeren via videokablet.

5 Hvis skærmen og computeren har magt, men computeren viser en meddelelse "Ikke-system disk eller disk fejl", skal du kontrollere, du havde ingen disk i A: drevet. Hvis du gjorde, skubbe det og genstart computeren.

6 Hvis operativsystemet stadig ikke vil starte, selvom computeren og skærmen har magt, så prøv at genstarte med en Windows-cd-rom i cd-rom-drev eller, hvis du har fået en Macintosh, med en Mac OS-disk i CD -ROM drev. (Du kan starte en Mac fra CDROM-drevet ved at holde C nede under starten.)

7 Hvis derefter starter operativsystemet, dit problem er sandsynligvis med opstart harddisk eller med operativsystem installeret på den. Hvis du ikke kan ordne det drev, du nødt til at erstatte det. (Se også Sådan Fix dårlige sektorer på en harddisk og Sådan gendannes Lost Files.)

TIPS

  • Hvis du har en bærbar computer, der pludselig nægter at starte op, er det muligt, at batteriet drænet for lavt, mens computeren var i slumretilstand. Prøv at tilslutte strømkablet at se, om den bærbare computer vil vågne op.
  • Sørg altid for alle dine kabler er tilsluttet korrekt, der normalt løser problemet over 75% af tiden.

relaterede artikler