POP3 Server Information

May 24

Der er mange måder at få adgang email på internettet. Hvis du ikke bruger en webbaseret e-mail program som Gmail eller Yahoo Mail, odds er du bruger en desktop-klient for at hente e-mail. De mest fremherskende måde internetudbydere og værter tilbyder email adgang til deres klienter er ved at tillade en desktop-klient til at forbinde til en server kaldet en POP3 e-mail-server.

POP3

POP3 står for Post Office Protocol. Som navnet stater, har der været tre inceptions af POP email server siden protokollen blev introduceret. POP3 type e-mail-server har eksisteret i flere år, som papiret indføre begrebet blev udgivet i 1996. Selv om en POP4 version af softwaren er i værkerne, der ingen udvikling er sket på protokollen siden 2003.

Hvordan det virker

POP3 blev hurtigt den standard e-mail-adgang type for flere ISP og e-mail-udbyder, når det kom ud, og de fleste e-mail programmer kan nemt konfigurere adgang til en server på grund af det. Når en desktop program opretter forbindelse til en POP3-server, serveren beder om et brugernavn og en adgangskode, som skrivebordet programmet normalt leverer, enten automatisk eller via en bruger prompt. Når brugernavn og password er tilladt, er programmet får adgang til den e-mail, hvor det enten vil hente e-mail til serveren eller holde det gemt, afhængigt af brugerens præferencer.

Fordele

En primær fordel ved POP3 email-servere er downloading af masse mængder af e-mail. Det faktum, at de e-mails hentet sendes direkte til computeren betyder, at brugeren kan få dem arkiveret til senere brug, eller gemme vigtige e-mails, der indeholder oplysninger. Desuden, fordi forbindelsen til POP3-serveren er ikke en konstant, båndbredde kan gemmes til andre Internet aktiviteter såsom browsing eller spil.

Ulemper

Med e-mail opbevaring på desktop-klient, dog kommer en lille ulempe. Skulle desktop program slette mails på serveren, kopierne på programmet er stort set de eneste overlevende eksemplarer af e-mail. Hvis noget skulle ske med de e-mails, uanset om de bliver beskadiget eller slettet ved et uheld er disse e-mails tabt for evigt.

Versus IMAP

En anden e-mail-server-protokol vinde indpas online er kendt som Internet Message Access Protocol. I modsætning til en POP3 e-mail-baseret server, kan en IMAP-server sende e-mail samt gemme det. Desuden bliver enhver e-mail sendt til en IMAP-server gemmes automatisk på serveren, og ikke bliver downloadet til klienten. En desktop-klient også forbliver forbundet med IMAP-serveren, så længe brugeren ønsker, og ikke blot afbryde på email downloade som POP3 gør.


relaterede artikler