hurtigste Mikroprocessorer

October 18

hurtigste Mikroprocessorer


Den hastighed og ydeevne af mikroprocessorer er primært baseret på dens drift frekvens, bus hastighed, data caches og processorkerner. Hver af disse dele påvirker ydeevne og generelle hastighed på en bestemt måde. De hurtigste mikroprocessorer bruge en kombination af hurtige hastigheder, store data caches og flere processorkerner til hurtigt at behandle store mængder data fra flere programmer.

Operating Frequency

Det transporterende frekvensen af ​​en processor er den mest almindeligt anvendte mål for dets samlede hastighed. De mest magtfulde PC mikroprocessorer til rådighed i maj 2011 har lager hastigheder op til 3,7 gigahertz. Processoren frekvens er angivet for hver processor er den maksimale potentielle hastighed af hver behandling kerne placeret på mikroprocessoren. Moderne modeller har evnen til automatisk at nedsætte deres driftsfrekvens, når den ikke er i brug. Denne strømbesparende funktion er udbredt i mobile computere, der ofte bruger en lavere driftsfrekvens mens på batteri.

Bus Speed

Bussen hastigheden af ​​en processor ikke øger hastigheden af ​​en processor, men det kan begrænse dets effektivitet. Da processor busser overføre data til og fra bundkortet, kan de have en betydelig indvirkning på ydeevnen. De to store producenter af computer mikroprocessorer bruge to forskellige typer af processor bus. AMD mærke processor bus kaldes en HyperTransport link. De hurtigste HyperTransport links overføre op til 32 bit data med en maksimal hastighed på 3,2 gigahertz. Imidlertid er de hurtigste AMD processorer begrænset til 16 bit data ved to gigahertz. Intel mærke processor bus er kendt som den Quick Path Interconnect. De hurtigste Intel-processorer har en QPI normeret til 3,2 gigahertz ved hjælp af en 32-bit bus.

data Caches

De hurtigste mikroprocessorer har tre forskellige data caches der lagrer processor instruktionssæt og programdata. Hvert data cache er en midlertidig hukommelse bank integreret med mikroprocessoren. Den hurtigste og mindste data cache er kendt som Level One data cache. Denne cache gemmer instruktioner til data processor og anvendelse. De Level To og Level Tre data caches udelukkende helliget lagring programdata. Hver efterfølgende cache niveau er langsommere end den foregående, men giver større mængder af lagerplads. Mikroprocessorer med store data caches typisk udkonkurrerer modeller med tilsvarende hastighed, men mindre cachestørrelser.

processorkerner

En anden faktor, der væsentligt påvirker samlede hastighed af mikroprocessorer er antallet af processorkerner placeret på processoren dø. Processorchippen er den fysiske emballering af processoren. De hurtigste desktop mikroprocessorer indeholder op til seks processorkerner. Hver behandling kerne er stand til at udføre uafhængigt af de andre kerner, der giver multi-core processorer med en markant løft i ydelse, mens multi-tasking. De hurtigste Intel-processorer giver en funktion kaldet Hyper Threading, som giver hver kerne for at behandle to tråde af data på en gang.


relaterede artikler