Sådan installeres Ethernet-kabel Ends

December 7

Ethernet-kabler, også kendt som kategori 5 (Cat5) og kategori 6 (Cat6) kabler, er et almindeligt syn, når man arbejder med et kablet computernetværk. Mens de fleste mennesker er vant til at arbejde med Ethernet-kabler i forudbestemte længder, købe kabel i løs vægt og skære den til den nødvendige længde kan være langt mere økonomisk for IT-specialister, der har til at opretholde eller udvide et stort netværk. Selv hvis du ikke har en masse netværk kabel til at opretholde, at kunne installere de endelige stik (kendt som RJ-45 stik) på et Ethernet-kabel, kan betyde forskellen mellem at udskifte en beskadiget Cat5 kabel og være i stand til at reparere det . Installation end stikkene på et Ethernet-kabel bør kun tage et par minutter, selv om der er behov for nogle specialiserede værktøjer for at gøre det ordentligt.

Instruktioner

1 Skær den aktuelle ende af Ethernet-kablet fra, medmindre kablet er allerede selv. Selvom du vil være at skære kablet igen, før du monterer RJ-45-stik, dette giver dig en endda ende at begynde at arbejde med, og eliminerer muligheden for problemer forårsaget af interne tråde af forskellige længder.

2 Brug din CATx roterende stripper til at fjerne den udvendige isolering fra din Ethernet-kabel. Sæt kablet i stripper, så ca. 1 1/2 inches af kabel har passeret gennem det, så stram stripping mekanisme som du drejer stripper rundt om kablet. Dette vil få det til at skære gennem kappen isolering uden at beskadige isoleringen af ​​trådene inde. Fjerne det afklippede isolering og indstille stripper til side.

3 Snoet wire par, der har været udsat, indtil du har 8 separate ledninger kommer ud af Ethernet-kabel. Klem ledningerne mellem fingrene til at rette dem, glider fingrene langs dem, indtil de er relativt lige og jævn.

4 Rådfør billederne af T568A og T568B specifikationer (se Resources nedenfor). Det er ligegyldigt, hvilken specifikation mønster, du bruger, så længe begge ender af din Ethernet-kabel er forbundet ved hjælp af samme mønster. Hvis den ene ende af kablet allerede har et stik på den, se på ledningerne går ind i det og identificere det mønster, der bruges, så du kan bruge det på den anden ende. Hvis du placerer stik i begge ender, enten bruge det mønster, der er blevet brugt af andre Ethernet-kabler, som du ejer eller vælge en baseret på dine egne præferencer. Uanset specifikationen, du vælger, skal du blot brug for at arrangere ledningerne i vist for denne specifikation rækkefølge og derefter klemme ledningerne lige igen.

5 Skær ledningerne, så ca. 1/2 en tomme af eksponeret afviklet wire fortsat. Mål ledning til at sikre, at du ikke har overskredet denne længde for at undgå potentielle problemer med tab af data. Gruppe ledningerne tæt sammen, hvis de er spredt fra hinanden, og sørg for at de forbliver forholdsvis flad.

6 Sæt ledningerne af Ethernet-kablet til RJ-45-stik, og sørg for, at ledningerne linje korrekt op med dirigenten plader af stikket. En del af Ethernet-kablet ydre isolering bør være i stikket så godt; hvis du har udsat ledninger, har du enten ikke indsat kablet dybt nok eller dine afviklede ledninger er for lange.

7 Crimp stikket og dine ledninger ved hjælp af RJ-45 crimptang. Værktøjet skal trykke en elektrisk kontakt ned i ledningerne, så de kan tilsluttes til lederen plader samtidig strammer et klip, der vil holde selve kablet på plads. Når stikket er krympet, din Ethernet-kabel er nu klar til brug (forudsat at der er et stik i den anden ende af kablet i den samme ledninger specifikation.)

TIPS

  • Cat5 og Cat5e er de mest almindeligt anvendte typer af Ethernet-kabel; langt over 90% af al kabel, som du vil arbejde med, vil være enten Cat5 eller Cat5e. Dobbelt-check ledninger specifikationer af andre kabeltyper før du installerer et RJ-45-stikket på dem for at sikre, at kablet bruger du i overensstemmelse med T568A eller T568B specifikationer.
  • Sørg for, at der ikke afviklede ledninger strækker sig ud over kroppen af ​​RJ-45-stik, du installerer; du ønsker at holde så meget af den interne ledninger sår som muligt, da afviklede ledninger kan resultere i større datatab gennem kablet.