Sådan bruges Hex i VBA Excel

February 25

Brug hexadecimal notation gør det lettere at forstå de numre, visse VBA objekter eller egenskaber bruger. En sådan egenskab er farven. For eksempel base-10 notation "65025" ikke afsløre tredelte struktur af nummeret, men ved hjælp af den hexadecimal notation for det samme antal, "& HFF00FF," afslører denne struktur: farvens røde komponent er i to længst til højre tegn, den blå komponent er i de to midterste bogstaver, og den grønne komponent er i den femte og sjette tegn fra højre.

Instruktioner

Hexadecimal Math

1 Klik på fanen "Udvikler" at afsløre kontrollerne til at arbejde med VBA.

2 Klik på knappen "Visual Basic" for at indtaste VBA programmering miljø.

3 Indsæt følgende program i vinduet på skærmen center. Dette program bruger VBA s hexadecimal notation symbol, "& H," for at definere to variabler, "en" og "b". Variable "x" besidder summen af ​​disse to tal, og "MsgBox" erklæring viser de ikke-hexadecimale repræsentationer af "a", "b" og "x".

Offentlig Sub doHexMath ()

Dim x, a, b

a = & H10

b = & HA

x = a + b

MsgBox a & "plus" & b & "er lig med" & x

End Sub

4 Klik på en af ​​programmets erklæringer for at vælge programmet.

5 Klik på "Kør" menuens kommandoen "Kør". Excel vil vise beskeden "16 plus 10 er lig med 26." I hexadecimal, "10" er lig med 16, og "A" er lig med 10.

Set Farver

6 Klik på fanen "Udvikler", klik derefter på knappen "Visual Basic" på "Code" panel. Denne handling vil bringe op VBA programmering miljø.

7 Indsæt følgende program i programmeringen vindue, der vises. Dette program bruger hexadecimal notation for at tildele en baggrundsfarve til den valgte celle i projektmappen. Det notation vises i opgaverne til de variabler "rød", "grøn" og "blå". Den "ActiveCell" erklæring anvender også hexadecimal notation, og tilføjer "røde", "grønne" og "blå" komponenter sammen for at give et nummer i det format er nødvendig for at sætte farver i Excel. Bemærk at kun den "røde" variabel er ikke-nul. Det betyder, at den farve, du vil se, vil være ren rød.

Offentlig Sub colorCell ()

Dim blå, grøn, rød

rød = & BFF

grøn = & H0

blå = & H0

ActiveCell.Interior.Color = blå

& HFF00 + grøn & BFF + rød

End Sub

8 Klik på en erklæring i programmet for at vælge det program til udførelse.

9 Klik på "Kør" menuens kommandoen "Kør" for at udføre programmet.

10 Klik på "Excel" ikonet i proceslinjen i Windows for at vende tilbage til Excel. Bemærk, at den aktuelle celle har den røde farve, du har angivet i trin 2.


relaterede artikler