Sådan udskriver en Gamma Farvejustering Test

November 2

Sådan udskriver en Gamma Farvejustering Test


Udskrivning dine egne billeder kan være den mest befriende af erfaringer eller den mest frustrerende. Det hele afhænger af, om du tager dig tid til at kalibrere din skærm og printer. Intet kan være så ubehageligt som at se en levende foto på skærmen, der kommer ud ligne skrald ud af printeren. Hvis du er en fotograf, kalibrering er afgørende for at få de resultater, du ønsker.

Instruktioner

Kalibrering af skærmen

1 Indstil din CRT skærm til sin højeste opløsning. Indstil din LCD-skærmen til dens "native" opløsning, som du kan finde i brugermanualen.

2 Højreklik på et tomt sted på skrivebordet. Hvis du er en Windows-bruger, vælg "Egenskaber", og sørg for skærmen er på sit højeste farveindstilling, typisk 32 eller 24 bit. Noget mindre end det og kalibrering vil ikke være muligt. På en Macintosh, gå til "Indstillinger", "Viser" og derefter vælge "Farver:. Millions"

3 Tillad skærmen varme op i ca. 30 minutter. Sørg ingen direkte lys rammer skærmen.

4 Udskriv en test foto, som dem, der anbefales i Resource afsnit, med blæk og papir, som du ønsker at kalibrere. Lad det tørre i 2 til 3 timer, væk fra direkte lys.

5 Placer print ved siden af ​​billedet skærmen og sammenligne dem.

6 Juster kontrast, lysstyrke og farve på skærmen, indtil billedet matcher den udskrevne man så tæt som muligt.

Finjustering af printeren

7 Gå til din billedredigeringsprogram, finde "farvepræferencer" dialog, og sæt den hensigt at "perceptuelle" for billeder med nogle mættede farver eller til "relativ kolorimetrisk" for billeder med hovedsageligt umættede farver. Forskellen er lille, men kan være vigtigt for nogle projekter.

8 Åbn test billede i dit billedredigeringsprogram. Gå til "Print", "Egenskaber" og derefter "Avanceret". Fjern markeringen "High Speed", hvis du har denne mulighed på. Check "Color Controls" og indstille farvefunktionen til farverummet, du bruger, det være sig Adobe 1998, sRGB, Apple RGB eller nogen af ​​de andre farverum rådighed. Indstil "Gamma" til 2,2 til en Windows-system eller 1,8 for en Mac-system.

9 Lav en udskrift for at kontrollere, hvor tæt det passer billedet skærmen.

10 Juster printerindstillingerne, hvis det er nødvendigt, for lysstyrke, kontrast, farvemætning, tæthed og farve. Brug små trin, når du justerer, og lave udskrifter, indtil du får en tilfredsstillende én.

11 Gem dine indstillinger. Skriv dem ned, så du kan gentage dem, selvom din computer går ned, og du mister alle dine data.

TIPS

  • Vær opmærksom på at et perfekt match er næsten umuligt, da de trykte ses af reflekteret lys, mens billedet på monitoren ses af lys, der transmitteres gennem en skærm.
  • En god print test bør omfatte en bred vifte af hudtoner, teksturer og et komplet udvalg af farver.
  • De fleste foto printer interfaces fra store producenter inkluderer avancerede styringer til finjustering prints.
  • Brug ICC-profiler til farve-styre en imaging workflow. Det er en mere præcis metode, men er kun tilgængelig for visse blæk og papir kombinationer for avancerede fotoprintere.

relaterede artikler