SSD Sekventiel Skriver Vs. Tilfældig

July 7

SSD Sekventiel Skriver Vs. Tilfældig


Den hastighed, hvormed en harddisk behandler en computers data afhænger i høj grad af, hvad den gør. Dette gælder for både traditionelle diskbaserede drev og nyere, solid-state-drev eller SSD'er. Selvom en SSD har ingen bevægelige dele, det tager stadig længere tid at skrive data end læse den. Sekventielle skrive operationer er hurtigere end tilfældige dem for nogle typer af solid-state-drev, som tilfældige skriver kræver kompleks space management.

SSD

Solid state-storage drev adskiller sig fra en harddisk ved, at SSD anvender elektronisk hukommelse i stedet for en roterende magnetisk disk. Men dyrere, solid state disk henter data op til flere hundrede gange hurtigere end dens mekaniske modstykker. Ud over at være hurtigere, de gør næsten ingen lyd og tolerere højere niveauer af mekaniske stød og vibrationer.

sekventielle Skriver

På en sekventiel skrive, en computer opretter en fil ved at skrive en serie af plader, den ene efter den anden. Filen størrelse vokser med hver ny rekord. Sekventielle filer er nemt for diskdrevet til at behandle, da det simpelthen fremskridt fremad fra placeringen af ​​data sidste skriftlige. Selvom sekventielle skrivninger er forholdsvis ligetil, nogle typer SSD'er er faktisk langsommere for skriver end en mekanisk harddisk.

Tilfældige Skriver

Tilfældige skriver involverer to trin: Først skal computeren lokalisere posten skal skrives eller opdateres. Derefter udfører den faktiske skrive. Tænk på en sælger dør-til-dør besøge alle husene på en blok. Det er hurtigere for ham at starte i den ene ende af blokken og arbejde sig vej til enden, hus ved hus, snarere end plukke huse tilfældigt og gå frem og tilbage, indtil han er færdig. Random adgang tillader imidlertid banken for at hente din konto, så en anden er på ingen foretrukne rækkefølge. En SSD præstation lider i høj grad under den ekstra arbejde, der kræves af tilfældige skriver.

Flash vs DRAM

Ikke alle SSD'er bruger den samme teknologi. De fleste anvender flash-hukommelse, som er den samme velkendte opbevaring bruges i nøglering "tommelfinger" drev. Flash-hukommelse er flygtig, mening, det bevarer data uden en strømkilde. Læsning af data på flash-hukommelse er hurtig; dog skrive til det kan være langsom. Dens bedste anvendelse er til filer, der ser hyppig adgang og få skriver og opdateringer.

Andre solid state diske bruger en dyrere teknologi kaldet "DRAM," for Dynamic Random Access Memory. Computere bruge DRAM som den vigtigste hukommelse, hvor de indlæses programmer og udføre beregningen. Det er hurtigt og ikke lider af de samme problemer med ydeevnen, når du skriver filer enten tilfældigt eller sekventielt. DRAM er flygtigt, så tabet af magt er et problem, batteri backup styre, men kun for et par timer.


relaterede artikler