Sådan Setup FTP på FreeBSD

February 14

FreeBSD, Unix-basen operativsystem, er primært rettet mod systemadministratorer og web server operatører, så det burde ikke være nogen overraskelse, at det har en fil Transfer Protocol (FTP) server indbygget. FTPD er FTP-serveren forudinstalleret til FreeBSD drift system. Alt du skal gøre er at konfigurere den til at afslutte sætte den op. Ligesom de fleste Unix-baserede operativsystemer, har du mest kontrol over systemet i Terminal kommandolinjen. Alle kommandoer udtrykt skal indtastes i kommandoen Terminal.

Instruktioner

1 Klik på "System", og derefter "Gnome-terminal."

2 Opret et system bruger kaldet "ftp" for at aktivere anonym adgang. Skriv "adduser" og tryk "Enter". Skriv "ftp" og tryk på "Enter". Du kan efterlade resten af ​​brugerkrav tomme og fuldføre brugeren tilføjelse med standardindstillinger.

3 Skriv "/ etc / ftpwelcome" og tryk på "Enter". Denne fil indeholder din FTP-server velkommen budskab. Indtast den velkomst besked, du vil vise, før login skærmen. Gem dokumentet og vende tilbage til terminalen.

4 Skriv "/ etc / ftpmotd" og tryk på "Enter". Konfigurer meddelelsen for at vise, når en bruger har tilsluttet via FTP her. Gem og vende tilbage til terminalen.

5 Skriv "/etc/inetd.conf" og tryk "Enter". Rul ned til følgende linje:

ftp stream tcp nowait root / usr / libexec / ftpd ftpd -l

Fjern den har (#) fra begyndelsen af ​​linien. Afslut filen og gemme ændringerne. Dette gør det muligt din FTP-server.

6 Skriv "/etc/rc.conf" og tryk "Enter". Ændre "ftpd_enable" variabel til at læse "YES" snarere end "NO." Afslut og gem.

7 Skriv "/etc/rc.d/ftpd start" og trykke på "Enter". Dette gør det muligt din FTP-server.

TIPS

  • Konfiguration af en liste over brugere, du ønsker at nægte adgang til i "/ etc / ftpusers" fil. De varierende tilladelser brugere styres i "/ etc / ftpchroot" fil.

relaterede artikler