Sådan ændres Drive Cluster Størrelse uden at miste data på en disk

October 31

Klyngen størrelse på din harddisk er en vigtig overvejelse, hvis du forsøger at udnytte alle tilgængelige plads. Når du køber en ny computer, er harddisken allerede partitioneret. Disse partitioner bruge ét nummer, der ikke ændrer sig, og én fil tildeles hver klynge. Hvis din computer er sat op med FAT16 partitionering, klyngen størrelse er 32 KB. Så selvom du gemmer en fil, der er kun 2 kB i størrelse, vil det tage op 32KB på din harddisk. Der er værktøjer, der gør det muligt at ændre pc'ens cluster størrelse, dog.

Instruktioner

1 Hent Easeus Partition Master. Easeus er et gratis partition resizing software, der tilpasser data uden at ødelægge det. Softwaren fungerer godt med alle Microsoft operativsystemer. Installer Easeus Partition Master til din computer.

2 Sikkerhedskopier alt. Selvom Easeus formodes at ændre størrelsen klyngerne på din harddisk uden at slette eller beskadige noget, aldrig bruge et program, der gør sådanne drastiske ændringer til din harddisk uden at beskytte alle dine vigtige dokumenter. Kopier alle filer og program, du ønsker at beskytte til en ekstern harddisk eller brænde til en disk som backup.

3 Åbent Easeus Partition Master. Det kommer op med dit C: \ drev allerede befolket i skærmen. Oplysninger om, hvor meget plads der er tilgængelig, og hvor meget der bruges på drevet vil blive udfyldt i kolonnerne ved siden af ​​drevet.

4 Klik / Move-knappen Resize øverst på skærmen. Dette åbner et vindue, hvor du kan ændre størrelse eller flytte partitioner på dit C: \ drev.

5 Brug pilene til at ændre størrelsen på partitionen. Den aktuelle partition størrelse er opført af KB eller MB i Partition Size boksen. Dette antal kan ændres til et vilkårligt antal. Klik på OK for at begynde. Programmet vil ændre størrelsen alle klynger på din harddisk.

6 Tjek alle dine filer. Den eneste måde, du vil vide, om filerne er blevet ødelagt af resizing er ved at kontrollere dem individuelt. Hvis filerne er blevet beskadiget, kan de erstattes fra den sikkerhedskopi, du oprettede.


relaterede artikler