Sådan fjernes en trojansk virus fra din pc

August 27

Sådan fjernes en trojansk virus fra din pc


En trojansk hest er noget anderledes end andre vira. Snarere end at inficere filer på din computer med ondsindet kode, en trojansk er en uafhængig fil, som regel foregiver at være en harmløs ansøgning indtil den åbnes. Symptomerne varierer, afhængig af dens formål. Det kan kapre din webbrowser eller sinke computeren, da det kører i baggrunden. Når det overhovedet er muligt, skal du bruge pålidelige og opdaterede anti-virus software til at fjerne en trojansk. Forsøger at manuelt at slette det bør kun bruges som en sidste udvej. Nogle trojanske heste kan forstyrre din din internetforbindelse, forhindrer dig i at downloade eller opdatere anti-virus software.

Instruktioner

Fjernelse af en Trojan Virus

1 Afbryd computeren fra internettet og andre computere på dit hjemmenetværk eller WiFi-forbindelse, så snart du bestemme, at din computer er blevet inficeret med en trojansk virus. Afhængigt af Trojan, kan den forsøge at få adgang til dine personlige oplysninger eller kan forsøge at infiltrere andre computere på netværket.

2 Undersøg særlige trojanske virus ved hjælp en anden computer, hvis muligt at afgøre, hvorvidt det er en umiddelbar trussel mod de personlige oplysninger på din computer, såsom adgangskoder og bank-konto registreringer. kan findes oplysninger om nye vira på mest pålidelige anti-virus websites, såsom for eksempel McAfee og Symantec (links i Resources). Hvis denne trojanske er en umiddelbar trussel, læse afsnittet nedenfor om manuelt at fjerne den trojanske. Mange Trojanske heste er ikke høj risiko. Hvis du bestemme, at du trygt kan tilslutte din computer til internettet for at fjerne den trojanske, gå til trin 3.

3 Log på som administrator på din computer. Klik på knappen Start i Windows og skriv "Windows Update" i søgefeltet tekstfeltet. Klik på "Windows Update" i søgeresultaterne, og klik derefter på "Søg efter opdateringer." Følg vejledningen på skærmen for at opdatere din software.

4 Åbn et nyt browser vindue og gå til Microsoft Security Essentials hjemmeside (se link i indtægter). Klik på knappen "Download" for at downloade softwaren. Klik på "Kør" i dialogboksen for automatisk at installere programmet, når den er downloadet. Læs Software Licensvilkår og klik på "Jeg accepterer".

5 Klik på knappen "Godkend" for at lade programmet bekræfter du bruger en lovlig kopi af Windows, og klik derefter på "Install". Aktiver "Scan computeren for potentielle trusler efter at få de seneste opdateringer" valgmulighed, og klik derefter på "Finish".

6 Vent til programmet til at opdatere og begynde at scanne din computer. Dette kan tage en time eller mere, afhængigt af antallet af filer på din computer. En statuslinje viser status for scanningen. Når den opdager en virus, vil ikonet skærm på fanen Start ændres til rød med en hvid "X" og en rød "Clean Computer" -knappen vises. Du kan klikke på "Vis detaljer" for at se oplysninger om virus i et pop-up vindue.

7 Klik på knappen "Clean Computer" i hovedvinduet til at fjerne den trojanske virus. Den røde skærm ikon skifter til grøn med en hvid markering.

8 Klik på ikonet Microsoft Security Essentials i nederste højre hjørne af skærmen for at starte programmet til enhver tid at scanne din computer. For at opdatere softwaren, klik på "Opdater" fanen. Klik på knappen "Opdater", hvis du bliver bedt om at opdatere programmets database over kendte vira.

Manuel Fjernelse af en Trojan Virus

9 Prøv at fjerne en trojansk virus ved hjælp af en anti-virus software program, før du fjerner det manuelt. Hvis dette ikke er muligt, forskning så meget som du kan om særlige trojanske ved hjælp af en pålidelig hjemmeside, så som din anti-virus software hjemmeside, og bruge en anden computer foruden den inficerede én. Lav noter af filnavne, poster i registreringsdatabasen, og Dynamic Link Library (DLL) filer, der er forbundet med den trojanske.

10 Stop trojanske køre ved hjælp af Windows Task Manager. Start Task Manager ved at trykke "Ctrl-Shift-Esc" på tastaturet. Klik på fanen "Processer" og klik "Vis processer fra alle brugere." Klik på hver proces i forbindelse med den trojanske og klik på "Afslut proces" knappen. Luk Task Manager.

11 Åbn Registreringseditor ved at klikke på Windows Start-knappen og skrive "regedit" i søgefeltet tekstfeltet. Klik på "regedit.exe" i søgeresultaterne. Brug "Find" valgmulighed for at søge efter poster i registreringsdatabasen, der er forbundet med den trojanske, baseret på den forskning, du har gjort. Højreklik på hver post, og vælg "Slet". Luk Registreringseditor.

12 Fjern godkendelse eventuelle DLL-filer, der er forbundet med den trojanske virus ved hjælp af Windows Kommandoprompt. Åbn Kommandoprompt ved at klikke på knappen Start i Windows, og skrive "cmd" i søgefeltet. Klik på "cmd.exe" i søgeresultaterne. Skriv "regsvr32 / u trojan.dll" ved kommandoprompten, erstatter "trojan.dll" med navnet på den faktiske trojanske DLL-fil. Tryk på "Enter". Gentag dette for hver DLL associeret med virus.

13 Slet andre filer, der er forbundet med den trojanske ved at skrive filnavnene i søgefeltet fra knappen Start. Højreklik på filen, og klik på "Slet".

14 Genstart computeren. Installer et anti-virus software og udføre en komplet scanning af din computer som anvist af programmet.

TIPS

  • Sikkerhedskopier din computer, før du forsøger at slette poster i registreringsdatabasen, hvis du ikke har en nyere fuld backup af din computer. Manuelt redigering af registreringsdatabasen kan være yderst farligt og bør normalt kun udføres af erfarne brugere. Husk dog, at når du sikkerhedskopierer dine filer efter din computer er blevet inficeret, er du højst sandsynligt sikkerhedskopiering af trojanske filer.
  • I løbet af din forskning, kan du finde konkrete anvisninger på at fjerne netop din Trojan. Hvis du er sikker hjemmesiden er troværdig, så prøv denne vejledning først.
  • Vær på vagt over virus forklædt som virus fjernelse software.
  • Desværre har nogle trojanske heste kan ikke uden videre fjernes fra en computer. Efter forsøg på at fjerne det, kan du finde det igen. I dette tilfælde kan du nødt til at formatere din harddisk og geninstallere operativsystemet og software. Dette er en af ​​grundene til, at det er vigtigt at sikkerhedskopiere dine filer på en regelmæssig basis.