Hvad er en DAT-fil?

July 12

Hvad er en DAT-fil?


DAT filer kan være et mysterium, da det kan være svært at åbne dem og se, hvad der er indeni. Endnu mere så hvis du ønsker at konvertere dem. Det kan kræve mange skridt til at åbne filer med DAT extensions, hvis du selv kan åbne dem på alle. En DAT-fil kan indeholde forskellige typer af data, såsom tekst, billeder og brugerdata.

Fakta

DAT filer er generiske datafiler der er oprettet af applikationer. DAT-filer kan indeholde data i enten binært eller tekst-format. Hvis DAT filen er tekst baseret det kan ses i en teksteditor. En anden måde at forsøge at åbne en DAT-fil er simpelthen dobbeltklikke på filen, og lad computeren beslutte, hvad program til at bruge til at åbne den. DAT-filer kan generelt kun åbnes af det program, der skabte den.

Fungere

DAT filer indeholder oplysninger, der er indsamlet fra tidligere brug af programmet. Typisk kun det oprindelige program, der skabte DAT filen kan åbne den. En anden måde at åbne en DAT-fil bruger en tekst editor med en Macintosh eller PC. Der er programmer på nettet, som du kan installere for at åbne typer af DAT-filer. En DAT fil kan også bruges som backup for det program, der skabte den.

Identifikation

Du vil genkende en DAT-fil, fordi det vil have den .dat forlængelse. For eksempel vil filnavnet være example.dat. DAT-filer kan findes i dine programfiler.

Tips

Du kan gøre en filkonvertering, hvis du ønsker at ændre filendelsen. Du skal dog ikke ændre filtypenavnet uden at konvertere, eller du kan gøre filen ubrugelig.

Advarsel

Du må ikke ændre DAT filer; dette kan forårsage problemer med de programmer, den tilhører. DAT filer kan holde virus, så ikke hente DAT filer fra din e-mail, medmindre du er sikker på dens indhold.


relaterede artikler