Hvilke udfordringer og muligheder i CRM?

September 19

Customer Resource Management (CRM) er en type software løsning, som virksomheder bruger til at spore oplysninger om kunderne. Nogle udfordringer og muligheder opstår fra at finde en investeringsafkast (ROI) for udgifter til leje en IT-virksomhed til at udvikle en CRM-løsning.

Finansielle Retur

En udfordring for virksomheder, der investerer i en CRM-løsning er, hvordan man kan måle økonomiske gevinster, i henhold til Dana Norton af Tech Republik. Norton sammenligner dette dilemma til en tidligere dilemma for at finde ROI for enterprise resource planning (ERP). Hvis en virksomhed kommer til at pumpe tusinder eller millioner af dollars ind i CRM-software, bør de finansielle analytikere i organisationen kunne vise, hvordan virksomheden skaber mere overskud fra spore kundedata.

forudsigelighed

Norton berører en fordel ved at bruge CRM-løsningen. Virksomheden skal være i stand til at bruge sit system til at forudsige, hvad loyale kunder vil købe i form af fremtidige produkter eller tjenester. Sporing kunder gennem CRM giver virksomheden en specifik målgruppe for sin markedsføring og reklamekampagner. Hvordan vil virksomheden bruge sine kundedata til at bringe bestemte budskaber til folk, der vil købe?

Datasikkerhed

Ligesom mange andre software-systemer, CRM-løsningen bringer den udfordring at styre forbrugernes data. Mange af de typer af oplysninger, som virksomhederne indsamler om deres kunder, er beskyttet af amerikanske og internationale love. Hvis en virksomhed vælger en CRM-løsning, der hostes af en anden virksomhed, virksomheden har brug for at være endnu mere sikker på, at forbrugernes data og virksomhedsdata er sikre.

Integration

En anden udfordring er, hvordan CRM løsning er integreret med eksisterende software systemer, der automatiserer andre funktioner i organisationen. For eksempel kan virksomheden bruge en database løsning til at styre alle regnskabsmæssige funktioner. Hvis CRM-løsning kan interface med virksomhedens regnskabs-software-system, kan udføres flere dataanalyse, ifølge Norton. Dog skal organisationen styre udgifterne til indledende integration, vedligeholdelsesomkostninger og fremtidige opdateringer.

salgsstrategier

Christian Espinoza fremhæver endnu en mulighed for virksomheder, der bruger en CRM-løsning. På salgssiden i organisationen, ledelsen kan bruge indberetninger trukket fra CRM til at designe nye sælgende strategier. For eksempel kan de beslutte, hvordan deres salg medarbejdere vil bruge kontaktoplysninger for eksisterende og tidligere kunder til at generere nye salg, især efter den indledende udrulning af et nyt produkt.


relaterede artikler