Sådan Beregn hvor gammel du er i Excel

June 16

Sådan Beregn hvor gammel du er i Excel


Microsoft Excel kan hjælpe dig med at beregne en persons nuværende alder, hvis du kender den dag, måned og fødselsår. Microsoft Excel tilbyder to funktioner, der giver den aktuelle dato, så hver gang du åbner regnearket, vil alder være korrekt. Funktionerne er TODAY () funktion, som returnerer den aktuelle dato og NU () funktion, som returnerer den aktuelle dato og tid.

Instruktioner

1 Åbn Microsoft Excel. Skriv etiketten "Birthday" i celle A1. Indtast din fødselsdag i celle B1 i følgende format: 1980/10/15. Skriv etiketten "I dag" i celle A2. Indtast NU funktionen = NU (), i celle B2 til at returnere den aktuelle dato.

2 Vælg kolonne B. Klik på fanebladet "Hjem". Klik på pilen i nederste højre hjørne af "Number" i fanebladet "Hjem" for at åbne "Formater celler" dialogboksen. Klik på "Number" fanen, skal du indstille "Antal decimaler" til "0", og klik på knappen "OK" for at anvende indstillingerne. Vælg celler B1 og B2. Klik på fanebladet "Hjem" i topmenuen. Klik på pilen ved siden af ​​"Dato" i "Number" i fanebladet "Hjem". I henhold til dine præferencer, vælge enten "Short Date" eller "Long Date".

3 Indtast de label "Years" i celle A3. Indtast formlen = ÅR (B2) års (B1) for at vende tilbage alder i år. Denne formel beregner antallet af år mellem den aktuelle dato og fødselsdato.

4 Indtast de label "Måneder" i celle A4. Indtast formlen = (YEAR (B2) års (B1)) * 12 + MÅNED (B2)-måneders (B1) for at vende tilbage alder i måneder. Denne formel beregner antallet af år mellem den aktuelle dato og fødselsdato, ganger løb af det antal måneder i et år, så tilføjer måneder ud over de måneder, der er beregnet i år funktionen.

5 Skriv den relevante etiket i kolonne A og indtast den ønskede formel nedefra i kolonne B.

For at beregne, hvor gammel du er i dag, skal du indtaste = B2-B1. Denne formel beregner antallet af dage mellem startdato og aktuelle dato.

For at beregne, hvor gammel du er i uger, skal du indtaste = (B2-B1) / 7. Denne formel beregner dage divideret med 7 for antallet af dage i ugen.

For at beregne, hvor gammel du er i timer, skal du indtaste = (B2-B1) * 24. Denne formel beregner dage gange 24 for antallet af timer på en dag.

For at beregne, hvor gammel du er i minutter, indtaste = (B2-B1) 24 60. Denne formel beregner timer gange 60 for det antal minutter i en time.

For at beregne, hvor gammel du er i sekunder, skal du indtaste = (B2-B1) 24 60 * 60. Denne formel beregner minut gange 60 for det antal sekunder i et minut.

TIPS

  • I formlen, kan du erstatte den IDAG () funktion eller en faktiske dato for funktionen NU ().

relaterede artikler