Registreringsdatabasenøgler i Windows XP

May 20

Windows XP-registreringsdatabasen er en enorm, kompleks database, der indeholder oplysninger om den hardware og software installeret på en computer og profiler for hver bruger, blandt andre elementer. Strukturen i registreringsdatabasen er arrangeret af en række såkaldte nøgler i registreringsdatabasen. Registry nøgler er i realiteten blot beholdere til andre taster (undernøgler) og værdier. En fuld register kan indeholde 15.000 registreringsdatabasenøgler og 35.000 værdier.

Registry hive

En logisk gruppe af registreringsdatabasen nøgler, undernøgler og værdier er kendt som et register hive. Registry nældefeber begynde med HKEY og forekommer ved toppen af ​​hierarkiet, eller omvendt træstruktur, i registret. For eksempel, hver gang en ny bruger logger på en computer, Windows XP opretter en ny hive, kaldet brugerprofilen hive, der indeholder oplysninger om stationære og programindstillinger, netværksforbindelser og printere er specifikke for den pågældende bruger. Roden eller vigtigste nøgle HKEY_USERS indeholder alle de aktivt indlæst brugerprofil bistader på computeren.

registreringsdatabasenøgler

Bortset fra HKEY_USERS, Windows XP-registreringsdatabasen har fire andre store taster, eller filialer. Den HKEY_CURRENT_USER nøgle - som er en undernøgle af HKEY_USERS ---- indeholder konfigurationsindstillinger for den bruger, der er logget ind nøglen HKEY_LOCAL_MACHINE indeholder konfigurationsindstillinger særlige til computeren, for enhver bruger, og HKEY_CLASSES_ROOT undernøgle, der indeholder filen. typer, filtypenavne og oplysninger, der fortæller Windows XP hvordan man reagere med dem. Den HKEY_CURRENT_CONFIG nøgle indeholder hardwarekonfiguration oplysninger, såsom enhedsindstillinger og enhedsdrivere.

Registreringseditor

Windows XP indeholder et program, kendt som registreringsdatabasen editor, som giver dig mulighed for manuelt at oprette, ændre og slette registreringsdatabasenøgler og værdier. Vær dog opmærksom på, at registret er en væsentlig del af Windows XP og redigering nøgler, og værdier i flæng kan gøre operativsystemet helt ubrugelig. Registreringseditor tilbyder også mulighed for at importere og eksportere registreringsdata bruger patch (.reg) filer. Patch-filer er regelmæssige ASCII-tekstfiler, som kan oprettes ved hjælp af Registreringseditor selv eller en standard teksteditor; de kan være nyttigt, hvis du har brug for at overføre programindstillinger fra en computer til en anden.

Værdier

Windows XP-registreringsdatabasen bruger forskellige typer af værdier. Den mest almindelige er RG_SZ, også kendt som en streng værdi, som repræsenterer data - et ord, et tal eller placeringen af ​​en fil på harddisken - som en streng af tegn. Den anden mest almindelige er REG_DWORD, som repræsenterer data som en 4-byte nummer, der er vist i hexadecimal og binære formater. REG_DWORD anvendes typisk til såkaldte switch værdier, som kun kan være slukket ( "0") eller på ( "1").