Hvad gik galt, når opfinde første computer?

September 28

Hvad gik galt, når opfinde første computer?


I begyndelsen af ​​1800'erne, Charles Babbage, en engelsk matematiker og ingeniør, udtænkt planer om en mekanisk computer kaldet Analytical Engine. Ligesom nutidens computere, det bestod af en generelle formål lommeregner og hukommelse og brugte programmeret undervisning, herunder loops og betingede grene. Selvom enheden var gennemførlig på papiret, Babbage aldrig lykkedes at opbygge det, som dens kompleksitet og omkostninger var for stor.

Design

I modsætning til moderne computere, som udfører aritmetiske med binære tal, Analytisk Engine brugte standard basis-10 numre. Udformningen havde en hukommelsesenhed med en kapacitet på 1.000 antal 50 decimaler. Computeren udførte aritmetiske i en sektion Babbage kaldet møllen, der udførte alle fire aritmetiske funktioner. Til indtastning af data og instruktioner i computeren, Babbage brugte et system af hulkort. Maskinen havde flere output muligheder, herunder hulkort, trykte resultater og grafer.

kompleksitet

Den topmoderne i maskinfremstilling i 1800-tallet var i stand til at producere elementer så stor som dampmaskiner og så kompleks som lommeure. Den Analytical Engine dog opfordrede til titusinder af præcision-made metaldele. Ingen maskine af denne kompleksitet nogensinde var blevet bygget op til den tid.

Koste

I modsætning til ure og damplokomotiver, Analytisk Engine var en videnskabelig enhed, ikke et kommercielt produkt. Babbage havde brug for en velhavende velgører eller den engelske regering til at garantere prisen på udvikling. En tidligere, mindre ambitiøse projekt, Forskel Engine, havde kostet regeringen 17.500 pounds, eller omkring $ 1 millioner justeret for inflation; forskellen Engine blev aldrig færdig, og regeringen mistet interessen i Babbage projekter.

konflikter

Babbage var aldrig i stand til at opbygge den Analytisk Engine, trods en levetid på prøve. Hans andre bestræbelser tog tid og økonomi og testet tålmodighed dem, han hyret til at bygge sine designs. Joseph Clement, en mester værktøjsmager involveret med den første Difference Engine, lukket ned, at projektet som følge af en konflikt penge involverer omkostningerne ved at flytte Clement værksted tættere på Babbage hjem. Efter at Babbage havde en vanskelig tid at tiltrække talent, han havde brug for at konstruere Analytical Engine.


relaterede artikler