AMD vs Intel Dual Core

June 25

AMD vs Intel Dual Core


Dual-core CPU'er inkorporere to processorer på en chip, der giver dem mulighed for at udføre flere operationer samtidig. Sammenligning AMD til Intels dual-core teknologi er et spørgsmål om afvejning omkostninger mod visse nøglefaktorer integreret til processor ydeevne.

Koste

På den høje ende, AMDs Phenom II X2-serien konkurrerer med Intels Core i5-serien, som af 2010. Gizmodo rapporterer, at Phenom er mindre end $ 100. Core i5 kommer med en nogenlunde $ 300 prisseddel. I den lave ende er det mellem AMD Athlon X2 og Intels Core i3; omkring $ 70 og $ 150 henholdsvis.

Software

Når man sammenligner benchmarks, overveje, om de "bedre" processor er prisen værd. Dette afhænger af, om du bruger din computer til dagligdags opgaver såsom web browsing og tekstbehandling eller til krævende opgaver såsom videoredigering og gaming.

Fart

På 3,2 GHz, den hurtigste Phenom model ure i lige under Core i5 er 3,6 GHz. Det samme 0,4 GHz forskel adskiller 2,8 GHz Athlon fra 3,2 GHz Core i3.

Cache

Cache er en form for hukommelse, der leverer data til processoren hurtigere end RAM. Jo større cache, jo hurtigere processer får de nødvendige oplysninger. Den Phenom har op til en 7 MB cache, mens Core i5 har op til 8 MB. I den lave ende, Athlon maksimale cache er 3 MB, sammenlignet med i3 er 4 MB.