Liste over Microprocessors

September 7

Liste over Microprocessors


Klassificering af en computers centrale behandlingsenhed (CPU) er baseret på dets fabrikant og socket type. De to vigtigste producenter af computer mikroprocessorer er AMD og Intel. Hver producent har flere linjer af CPU'er, der er kompatibel med specifikke proprietære processor sokler. Processorer er også delt i processor familier, der har lignende funktioner med en række funktionsdygtighed. Processor familier er yderligere opdelt i stationære og mobile versioner. Mobile CPU'er er generelt mindre magtfulde end desktop-modeller, da de favoriserer effektivitet i ydeevne.

AMD Desktop

Moderne AMD desktop-processorer er kompatible med AM2 + og AM3 processor soklen. Socket AM3 understøtter de mest moderne AMD-processorer fra Phenom og Phenom II familier. Disse processorer understøtter bifasisk, triple, Quad og hex-core processorer. De ældre Phenom-processorer understøtter ikke seks-core processorer; men de gør støtte en L3 data cache op til 2 MB. Anden generation understøtter alle fire centrale konfigurationer og større L2 og L3 data caches op til 3 og 6 megabyte hhv.

AMD Mobile

De mest moderne mobile processorer fra AMD omfatter mobile versioner af processoren familier Phenom II og Athlon II. Disse processorer er kompatible med AMD mobile processor socket S1 og er designet til bærbare og bærbare computere. Athlon modeller er en ældre familie af mobile processorer, der blev opdateret til at omfatte støtte til DDR3-1066 systemhukommelse. Athlon modeller er kun tilgængelige i dual-core konfigurationer og støtte processor hastigheder op til 2,4 GHz, men ikke en L3 cache. De mobile Phenom II processorer understøtter bifasisk, triple og quad-core processorer med hurtigere overordnede behandling hastigheder og støtte til hurtigere DDR-1333 systemhukommelse.

Intel dektop

De seneste desktop-processorer fra Intel er kompatible med processor sokler LGA 1366 og 1156. Der er fire familier af Intel desktop-processorer bruger disse stik: den I3, I5, I7 og I7 Extreme familier. I3 processorer er budgetmodeller, der består af dual-core processorer med hastigheder på op til 3,33 GHz med L3 cache størrelser op til 4 MB. Den I5 linje giver mainstream ydelse med dual- og quad-core-modeller normeret til op til 3,6 GHz med L3 cacher op til 8 MB. I7 processorer er højtydende modeller til rådighed i kvadranter og hex-core konfigurationer vurderet op til 3,46 GHz. Extreme udgave indeholder en ulåst clock multiplier gør det lettere at overclocke. I7 modeller giver også integrerede memory controllere med triple channel hukommelse støtte.

Intel Mobile

De nyeste Intel mikroprocessorer designet til mobile computere omfatter Core i7 og Core I5 ​​Mobile processorer. De Core i5 modeller er dual-core processorer med hastigheder på op til 2,67 GHz. I7 Mobile modeller fås i dual- og quad-core konfigurationer vurderet ved hastigheder mellem 1 og 2,8 GHz. Intel mobile processorer er kompatible med fem forskellige processor sokler: G1, G2, BGA 1023, 1224 og 1228. Det I7 mobile processorer er også tilgængelige i en ekstrem udgave, der har en ulåst ur multiplikator.


relaterede artikler