Typer af Protokoller for OSI Model

November 23

Typer af Protokoller for OSI Model


OSI (Open Systems Interconnection) model omfatter flere protokoller og kan spænde over flere lag af OSI-modellen. De øverste lag af OSI-modellen giver brugeren software, netværk og tilslutning administrationsprotokoller, vi bruger hver dag, ofte uden at vide det. De lavere lag af OSI-modellen normalt skildrer hardware funktioner som routere, switches og hubs, som er dybest set routere, der ikke har programmering at gøre routing valg.

Ansøgning Layer

Ansøgning protokoller arbejder hånd og hånd med brugeren og programmet eller program, der kører. SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) løber i Application-protokollen, sende e-mail via fleste e-mail klienter som Microsoft Outlook. En anden protokol, der kører inde i Application lag er FTP (File Transfer Protocol), der giver brugeren mulighed for at direkte forbindelse til en server og overføre filer eller sende og behandle finansielle transaktioner. Selv noget så simpelt som at komme på Internettet kræver en protokol, der kører inde i Application lag af OSI-modellen ved hjælp af HTTP (Hyper Text Transfer Protocol), og du bruger dette, hver gang du skriver i en hjemmeside-adresse. Den "http: //" sender en "Get" anmodning til en webserver et sted og returnerer oplysninger tilbage til brugerens internetbrowser til visning.

Netværk Layer

Netværket lag benytter protokoller, der primært er forbundet med de interne funktioner i et netværk. Et yderst vigtigt protokol, der kører i netværket lag er DHCP (Dynamic Host Control Protocol). Denne protokol er ansvarlig for at levere hver computer på netværket en IP-adresse, som er den individuelle numerisk id-nummer. Før enhver computer kan sende eller modtage nogen oplysninger for et websted, skal den have en IP-adresse.

Når en bruger i en hjemmeside-adresse, sendes til en computer, der gemmer tonsvis af poster, der har en IP-adresse bundet til hvert websted URL (Universal Resource Locator). Denne proces kræver brugen af ​​IP (Internet Protocol) adresse til sørge en brugers anmodning gør det tilbage til brugerens computer.

Transport Layer

Det Transport lag giver en vigtig protokol for internetbrugere og netværk så godt. TCP (Transmission Control Protocol) er ansvarlig for pakning af de oplysninger, som brugeren anmodninger bundling de oplysninger og IP-adressen ind i en pakke og skyde det ud til en web-server, hvor oplysningerne behandles, før den sendes tilbage til brugeren i form af en webside med de ønskede oplysninger, såsom en bankkonto balance.


relaterede artikler