Hvad er Tale til Tekst?

November 21

Hvad er Tale til Tekst?


En af de mange anvendelser af talegenkendelse software tager diktat. Mens enheder, der kan anerkende vokal kommandoer har eksisteret i en eller anden form i årtier, software sofistikeret nok til at erkende en bred vifte af talte ord, konvertere dem til tekst, og anvende dem til et dokument er en forholdsvis ny udvikling, og omfanget af den teknologi fortsat begrænset. Dog kan findes en række produkter til både almindelige og professionelle brugere (såsom advokater og læger) på markedet.

Hvordan tale-til-tekst Software Works

Tale-til-tekst diktat software udfører to grundlæggende funktioner. Først softwaren registrerer en vokal kommando via mikrofonen, så udfører en funktion (såsom at åbne en webbrowser eller kapitalisere et ord), at det er programmeret til at associere med lyden. Denne funktion udføres af alle talegenkendelse software. Diktat software, dog indeholder en ekstra funktion: at forsøge at matche en spoken word med en skriftlig modstykke lagret i dens ordforråd. Hvis der findes et match, programmet derefter ind automatisk ordet i selve en e-mail, tekst dokument, eller en webside.

Anvendelser

Stemmegenkendelse software i almindelighed, og tale-til-tekst-programmer i særdeleshed, er især nyttige for personer med handicap eller skader, der ikke kan bruge et tastatur effektivt, hvis overhovedet. Desuden folk taler typisk ved en hurtigere hastighed, end de skriver, så tale-til-tekst diktat en mere effektiv anvendelse af ens tid i teorien. Journalister, tekstforfattere og kreative forfattere kan finde en håndfri opsætning befriende, giver dem mulighed for at komponere en skriftlig stykke uden aflede deres fokus mod at skrive.

Hardware og software Krav

Mens specifikke hardwarekrav for tale-til-tekst-software afvige mærke alle programmer kræver en stationær eller bærbar computer, der kører en nylig operativsystem, samt mikrofon eller headset. Sidstnævnte bør omfatte en indbygget støjfilter, som omgivende lyd kan hæmme softwarens ydeevne. Programmer, der anvendes i forbindelse med tale-til-tekst, såsom tekstbehandling software og internetbrowsere, skal være i overensstemmelse med tale-til-tekst-software.

Begrænsninger

På nuværende tidspunkt kan tale-til-tekst-software kun anerkende et endeligt antal ord, som programmørerne har medtaget i sin ordforråd. Nogle programmer, dog tillader brugere at oprette makroer, der tilføjer nye ord og tilhørende vokale kommandoer til leksikonet. Ud over problemet med omgivende støj påvirker ydeevne, kan brugere med tunge udenlandske eller regionale accenter være ude af stand til at bruge tale-til-tekst-software sælges i USA. Mange programmer skal "trænes" til at genkende den enkelte brugers stemme, så ændringer at pitche og taler hastighed (såsom dem, der forårsages af en halsbetændelse, for eksempel), kan føre til diktat fejl eller endda kræve, at brugeren omskole softwaren.

Produkter

En række af tale-til-tekst diktat programmer er tilgængelige gratis eller kommercielt via online forhandlere og software forhandlere. To af de mest ekspansive produktlinjer er Nuance Communications 'Dragon (PC) og diktere / Scribe (Macintosh) serien. The Dragon serien indeholder software specielt designet til brug for erhvervslivet, juridiske og medicinske fagfolk.


relaterede artikler