Hvad er den historie Network Interface Card?

February 6

Hvad er den historie Network Interface Card?


Netkort kaldes mange ting: Netværksadapter, netværkskort (NIC), netkort eller lokalt netværk (LAN) adapter. Uanset hvad kortet hedder, historie NIC afspejler nøje udviklingen af ​​internettet og digital kommunikation. Som netværksteknologier og topologier udviklet, blev netkort udviklet til at tillade computere til at kommunikere ved hjælp af disse nye netværk standarder.

Definition og formål

Netværkskort er kort, der er installeret i en værtscomputer til at tillade værten at blive forbundet til et lokalt netværk (LAN). Selvom nogle værter har netkort indbygget, mange computere bruger flytbare kort, der kan udskiftes, hvis netværk behov værtslandets forandring. Disse ændringer kan omfatte et krav om evnen til at overføre mere data hurtigere, også kendt som stigende båndbredde.

token Ring

En af de oprindelige netkonfigurationer og protokoller blev kaldt token ring. Token ring var en proprietær protokol udviklet af IBM. Token Ring-adaptere, eller interface-kort, tillod computere, der skal tilsluttes i en ring konfiguration, hvor data havde to veje til at nå sit endelige bestemmelsessted. Selvom token ring netværk, og som sådan token ring netværkskort sjældent anvendes, er nogle få producenter stadig gør adaptere, der er certificeret til at arbejde med de nuværende versioner af Windows.

5-Base T

Ethernet standard blev oprindeligt udviklet i 1973. Den oprindelige protokol var stand til at overføre et afsnit af tekst over en tyk, koaksialkabel over en afstand på omkring 1.000 meter. Selvom hastigheden var langsom ved moderne standarder, denne oprindelige konfiguration resulterede til sidst i en fem megabit per sekund (Mbps) netværksprotokol, der løb over koaksialkabel. Dette netværk standard blev kaldt 5-basen T.

10-Base T

Begrænsninger i evne koaksialkabel til at bære data over sin single core udløste oprettelsen af ​​en ny networking standard i 1987 kaldet 10-basis T. 10-basis T transmitterede data over snoede par af telefonkabler, ved hjælp af de drejninger for at minimere interferens og krydstale. Ved at bruge flere trådpar, standarden var i stand til at overføre data ved meget højere datahastigheder end det var muligt med koaksialkabel. 10-base-T netværkskort var almindelige i 1990'erne.

100-Base T

100-base T netværksadaptere udnyttede fremskridt netværkskabler teknologi, der tillod meget hurtigere dataoverførsel hastigheder over snoede par af tråd designet til meget lav interferens og krydstale. 100-base-T er også kendt som "Fast Ethernet."

Gigabit Ethernet

Moderne datakommunikation, især mellem servere, har skubbet båndbredde krav meget højere. I slutningen af ​​1990'erne blev en ny protokol kaldet "gigabit ethernet" introduceret. Med installationen af ​​en Gigabit Ethernet-kort, også kaldet 1000 basen T eller andre permutationer af de 1000-basen navn skema, computere øge de disponible networking båndbredde 10 gange. Gigabit Ethernet er stand til at transmittere 1.000 Mbps af data over standard networking kabler.

FDDI

Ethernet og token ring netværk har afstand begrænsninger på kabler. I tilfælde, hvor data skal sendes over en lang afstand, i nogle tilfælde miles, kan en fiber data digital interface (FDDI) adapter installeres i en computer. En FDDI adapter konverterer data til optiske pulser og transmitterer dem over fiberoptiske linjer. FDDI er et 100 Mbps distribueret netværk, der bruger et token ring-typen arkitektur. FDDI rammer kan nemt re-indkapsle Ethernet data for viderespredning over store afstande.


relaterede artikler