Microsoft Visual Basic Tutorial

August 13

Med Visual Basic, kan du oprette applikationer til internettet, skrivebordet og håndholdte computere. Visual Basic IDE (integreret udviklingsmiljø) giver kontekstafhængig, pop-up hjælp som du skriver, en WYSIWIG formular designer med et stort sæt af kontroller, og en detaljeret debugging mode til kæmning din kode linje for linje for bugs. Kodning i sådan en rigt miljø kan føle skræmmende, når du først begynder at bruge Visual Basic, så holder disse retningslinjer: målrette en simpel programmering mål, og har et ønske om at udforske Visual Basic funktioner.

Download af Visual Basic Express

Du kan downloade en gratis kopi af Visual Basic fra Visual Basic Express linket i afsnittet Ressourcer. Når du har installeret og udføre Visual Basic, vil din første opgave være at få en simpel Windows program kørende, med et minimum af tid og gætterier. Du vil gøre dette ved at oprette et nyt projekt og vælge Windows Forms Application skabelon. Denne handling opretter en grundlæggende Windows-program for dig, som du kan køre ved at trykke F5.

Programmet viser kun formen. Det er dit job at tilføje kontrolelementer til formularen og vælge, hvordan formen og sin kontrol vil interagere med brugeren.

Form Design Window

Du kan lege med Visual Basic formular design vinduet lidt, med det ultimative mål om at anvende den formular, du har oprettet i en simpel input / output-program. Din formular vil modtage input fra brugeren gennem en af ​​de funktioner, du placerer på formularen. Skemaet vil output noget, måske til en anden kontrol.

Som man ser på kontrol i værktøjskassen, tænke i de mest oplagte kontrol, dem du har set på alle Windows-vindue. Knapper, tekstbokse og måske option (aka "radio") knap sandsynligvis kommer til at tænke.

Når du har placeret et par af disse kontroller på din formular, vende din opmærksomhed fra dit program visuelle udseende til, hvordan det vil fungere. Adresse spørgsmålet om, hvad Visual Basic vil gøre med din formular og dens kontrol.

Tænke i Begivenheder

Ved at skrive den kode, der administrerer din formular, så tænk på de begivenheder i programmets udførelse, der vil involvere din formular og dens kontrol. Et oplagt begivenhed er, at din programmets brugere trykke på en knap kontrol, forudsat du placeret en på din formular.

Når du dobbeltklikker på kontrolknappen i Visual Basic formular design vindue, Visual Basic skaber en subrutine til at fange begivenheden på knappen blive presset. Det subrutine, Button1_Click, er hult, indtil du fylder den med kode. Du kan vælge en enkel, output erklæring, der skal kaldes, såsom MsgBox ( "Hello World"). MsgBox vil vise hvad citeret streng, du skriver mellem dens parentes.

Må ikke blive overvældet med valgfrie parametre

Husk noget, mens du skriver den MsgBox erklæring. Mens du skriver, vil Visual Basic IDE vise pop-up tekst viser alle mulige parametre til MsgBox. MsgBox kræver ikke de muligheder, der er anført i [parentes]. Den eneste påkrævede parameter er Prompt, som er parameteren din "Hej, verden" streng bliver.

Kør dit program ved at trykke på "F5". Din MsgBox kode vises, når du trykker på kontrolknappen.


relaterede artikler