Hvad er de forskellige harddisk-interfaces?

February 16

Hvad er de forskellige harddisk-interfaces?


Med populariteten af ​​iPods, digitalkameraer og digitale videokameraer, er mange mennesker at finde deres computer harddiske fyldt op hurtigt. Installation af en ny, større harddisk er ikke en vanskelig opgave, hvis du ved, hvilken type drev til at købe. Bestem hvilken type drev du foretrækker at installere, intern eller ekstern, og det korrekte harddisk interface.

Intern SATA

Serial ATA (SATA) drev bliver stadig mere populære med computerproducenter og brugere. Oprindeligt udgivet i 2003, har SATA-harddiske været igennem en række revisioner fra SATA 1.5 til SATA 3 og til sidst SATA 6 med dataoverførselshastigheder på 150, 300 og 600 MB / s. SATA-harddiske bruger en smal stik, der er tilgængelig på de fleste bundkort produceret efter 2005. Hvis din computer ikke har en SATA-forbindelse, en PCI SATA controller kort kan installeres.

Intern EIDE

Forbedrede Integrated Drive Electronics drev (EIDE) har eksisteret siden midten af ​​1990'erne. EIDE drev er begrænset til data overførselshastigheder på 133 MB / s. EIDE drev er forbundet til moderen bord med en bred fladkabel med fyrre tilledninger. EIDE-kabler kan understøtte to drev pr kabel. EIDE drev er hurtigt ved at blive erstattet med SATA-drev.

ekstern SATA

Eksterne Serial ATA-drev, eller eSATA, er en af ​​de nyere udgivelser for eksterne harddiske. En af de største fordele ved eSATA-drev er deres hastighed. ESATA-drev har en dataoverførselshastighed, der er på niveau med SATA 3, 300 MB / s. Tidligere eksterne harddiske blev aldrig så hurtigt som interne drev, da tilslutningen vil bremse de dataoverførselshastigheder. ESATA-drev er ved at blive mere populær i andre programmer foruden computere. DVR kasser, medieservere og mange hjemmeunderholdningsenheder bruger eSATA-drev til ekstra lagerplads.

ekstern FireWire

Selvom det ikke er så populær som eSATA, er FireWire eksterne drev bruges med mange digitale videokameraer og digitale videoenheder. Fordelen ved FireWire forhold eSATA er denne omstændighed, at drevene kan daisy-lænket sammen for at tilslutte flere drev på op til én forbindelse. FireWire kommer i to hastigheder, FireWire 400 og 800 med 400 MB / s og 800 MB / overføre s datahastigheder. FireWire er den hurtigste eksterne drev; dog, omkostninger og lavere støtte hindrer vedtagelsen af ​​drevene.

ekstern USB

Eksterne USB-drev er en af ​​de mest populære former for eksterne drev. USB-porte er standard på de fleste computere bygget siden 2000. USB 2.0 drev er ikke så hurtigt som FireWire eller eSATA-drev; men deres kompatibilitet og lave omkostninger gør dem ønskelige. Eksterne USB-drev bruge den samme USB-tilslutning som de fleste mus, tastaturer eller tommelfinger drev. Mens eksterne USB-drev er bagudkompatibel med USB 1.1, vil hastigheden blive dramatisk sænkes.


relaterede artikler